Komentara: 30
Pregleda: 31929

Preminuo Subotičanin koji se lečio u Kliničkom centru Vojvodine, od korona virusa obolelo još osam sugrađana

10.07.2020. u 13:14h
Izvor: Subotica.com
Preminuo Subotičanin koji se lečio u Kliničkom centru Vojvodine, od korona virusa obolelo još osam sugrađana

U poslednja 24 sata, u respiratornoj ambulanti subotičke bolnice pregledano je 19 pacijenata sa temperaturom i respiratornim simptomima, od kojih su dva zadržana na bolničkom lečenju.

- U toku jučerašnjeg dana jedan pacijent je zbog teške kliničke slike stavljen na mehaničku ventilaciju i transportovan u Klinički centar Vojvodine u jedinicu intenzivne nege. Nažalost, od posledica covid-19 infekcije umro je jedan pacijent, koji je u prethodnih mesec dana lečen u Kliničkom centru Vojvodine, sve vreme na respiratoru - navodi se u dnevnom izveštaju o epidemiološkoj situaciji Opšte bolnice Subotica. 

Trenutno se na bolničkom lečenju na Odeljenju za infektivne bolesti nalazi ukupno 13 pacijenata, od kojih je petoro sugrađana pozitivno na korona virus.

Dva pacijenta danas se sa negativnim PCR testom u dobrom stanju otpuštaju sa bolničkog lečenja, na još 14 dana kućne izolacije. I ostali hospitalizovani pacijenti na Infektivnom odeljenju su stabilnog kliničkog stanja - dodaje se u izveštaju.

Od juče poslatih 19 uzoraka pacijenata na PCR testiranje, osam je pozitivno na virus covid-19, četiri uzorka su negativna, a za sedam se još čekaju rezultati. Danas je na PCR testiranje poslato 18 uzoraka.

Od početka epidemije, u našem gradu je obolelo ukupno 107 sugrađana od korona virusa, od kojih je trenutno oko tridesetak aktivnih slučaja, dok je od posledica ove zarazne bolesti preminulo četvoro sugrađana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 31929

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.