• Pregleda: 6283

Preminuo nekadašnji igrač i trener FK Spartak Dragan Miranović

Preminuo nekadašnji igrač i trener FK Spartak Dragan Miranović

Dana 19. marta u dalekom Ekvadoru, iznenada, dok je išao na posao, u pedesetšestoj godini života prestalo je da kuca srce velikog fudbalskog virtuoza Dragana Miranovića. Dragan Miranović rođen 18.05.1956 godine u Feketiću. U svom rodnom gradu je započeo prve fudbalske korake, da bi potom svoje umeće iskazivao u novosadskoj Vojvodini i subotičkom Spartaku gde je pored kapitenske trake zaslužio i epitet jednog od najboljih fudbalera u istoriji plavih golubova Za subotički Spartak, Miranović je odigrao oko 200 prvenstvenih utakmica i postigao 43 gola.

Pri kraju svoje igračke karijere zaigrao je za austrijski Spital i potom karijeru fudbalera okončao u Valdezu na Ekvadoru. U međuvremenu pohađao je mašinski fakultet u Novom Sadu i ekonomski u Subotici. Na fakultetu fizičke kulture u Novom sadu stekao je zvanje Viši fudbalski trener. Govorio je tri strana jezika Španski, Engleski i Nemački. Kao trener uspešno je vodio nekoliko klubova u Ekvadoru, Peruu, Boliviji i Kolumbiji. Uspešan je bio i kao selektor mlađih kategorija od 17-23 godine u Ekvadoru. Na prostorima južne Amerike je radio pune 22 godine. U Evropi je jedino radio u „svom“ Spartaku svega pola godine. Kao igraču i kasnije treneru jasna fudbalska filozofija mu je bila „dati gol više od protivnika“. Smrt je Mirketa zatekla na funkciji tehničkog direktora Olmeda, kluba u kojem je i najduže radio.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

7
Zoki Odgovori
Prava steta,Saucesce porodici! :(
Daniel91 Odgovori
Pocivaj u miru,legendo.
Момир Odgovori
Svi koji su imali sreću da gledaju mali fudbal u hali sportova sedamdesetih godina mogli su uživati gledajući fudbalskog virtuoza kakav je bio Mirke. Nastupao je za Mladost. U finalu su igrali sa Roloplastom. Izluđivao je protivničke saigrače, igrajući za publiku koja je bila u transu, uživajući u njegovim bravurama.
Nek počiva u miru. Slava mu i hvala.
miroslav Odgovori
Otisao je veliki igrac i covek,prava fudbalska legenda,saucesce porodici.
Ah Odgovori
Komšija, doviđenja! :(
lenon Odgovori
od 1970. godine (ranije nisam pratio) najbolji fudbaler koji je igrao u spartaku.
Bunjo Odgovori
Hvala ti Mirke...od tebe smo mogli uciti kako igrati fudbal i kako biti covek.Saucesce porodici
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.