• Pregleda: 6468

Preminuo Ljubomir Đorđević, sociolog, publicista i novinar

U Subotici je juče, u 71. godini, iznenada preminuo Ljubomir Đorđević, sociolog, bivši novinar i urednik Subotičkih novina. Sahrana je u utorak u 14 časova.
Preminuo Ljubomir Đorđević, sociolog, publicista i novinar

Osnovnu školu i gimnaziju Đorđević je pohađao u Subotici, a sociologiju je studirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. U Subotičkim novinama radio je od 1976. godine. Glavni i odgovorni urednik ovog nedeljnika bio je 1991. i 1992. godine.

Đorđević je bio i subotički publicista i sociolog, autor više knjiga, brošura i monografija, bio je predavač na Radničkom, odnosno kasnije Otvorenom univerzitetu i učesnik brojnih tribina, kao što su bile "Otvorena knjiga", "Kuda ideš Jugoslavijo" i "Subotička Agora".

Tokom svog višedecenijskog društvenog delovanja jasno se zalagao sa socijalnu ravnopravnost, brigu o "malim ljudima", ukazujući kada god je bio u prilici na sistem socijalne odgovornosti, prava čoveka na rad i srazmernu zaradu, a bio je član brojnih udruženja koji su svoj koncept zasnivala na socijalističkim idejama, komunizmu i eri SFRJ.

Ljubomir Đorđević (1947) biće sahranjen u utorak u 14 časova na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
simica Odgovori
Duboko saucesce porodici,izgubili smo coveka koji je dao nemerljiv doprinos u vremenu koji je voleo a od kojeg se danas mnogi distanciraju.NAZALOST OVO VREME NIJE SHVATIO A NI NJEGA NISU SHVATALI !!!

"POCIVAJ U MIRU LJUDINO"
Miloš Odgovori
Saučešće duboko porodici i prijateljima
Pere Odgovori
Generacijo i DRUŽE neka ti je slava i laka zemlja. Ponosan sam tobom još nedavno (2.maja) sreli smo se u Mini Jugoslaviji, nisam mislio da nam je to poslednji susret. Bio si veliki borac i nisi se predavao do poslednjeg trena. Iskreno saučešće porodici.
Nedim Odgovori
Poslednji pozdrav i počivaj u miru bivši komšija Ljubomire Đorđeviću,vrlo dobar čovek i intelektualac stanovali smo zajedno u Nušićevoj ulici tamo gde je "Ravel".Žao mi je Ljubomira a i njegovog rođenog brata Nenada koji je pre par meseci preminuo.Obojca divni dobri ljudi,vredni,uvek spremni da pomognu drugima.Kao deca smo se družili i uvek bili blizu Narodnog pozorišta/preko puta zgrade/Sa Nenadom sam išao u zabavište koje je bilo preko puta sadašnjeg hotela "Galerija".Nenad je deo radnog veka proveo u "Našoj radosti" a veći deo u HI"Zorka" i mislim da je ta fabrika mnogima zagorčala život jer je ruda ipak bila ozračena.
Milan024 Odgovori
Analitican I radan. Uvek je znao da pronadje aktuelne teme koje su opterecivale ondasnje drustvo i obicnog malog coveka.
Verdog Doha, uvek spreman za salu.
Saucesce porodici !!!!!!
UG SOLIDARNOST Odgovori
Umro je VELIKI ČOVEK , ISKREN, PRAVEDAN, iznad svega MORALAN, ČOVEK sa STAVOM i ogromnom snagom i borbom za SOCIJALNU PRAVDU. NEKA MU JE VEČNA SLAVA .
PORODICI ISKRENO SAUČEŠĆE.
LJUBO NIKADA TE NEĆEMO ZABORAVIT POČIVAJ U MIRU.
žužana Odgovori
Obožavala sam njegove britke, pametne kolumne, priloge.

Počivao u miru Božijem.
Ekonomist Odgovori
Iskreno saučešće porodici. Nažalost sve je manje onih, koji su u čoveku gledali čoveka, a ne partijskog druga. Počivaj u miru stari druže.
Mini Jugoslavija Odgovori
Neka ti je laka zemlja dobri Ljubo.
Hvala za sve što si učinio za naš grad, večno smo ti zahvalni..
Bivši akcionari Odgovori
Bio je akcionar i Urednik Subotički Novina, uvek će mo ga pamtit i spominjat po moralnim načelima, borio se za opstanak Subotički Novina

Dragi LJubo mi će mo nastavit tvoju pravaednu i moralnu borbu , neka ti je večna slava i hvala ti za sve, tvoji iskreni prijatelji.
Srbin iz Crne Gore Odgovori
šTETA, VelikA šteta, Subotica će biti siromašnija za jednog sjajnog čoveka i intelektualca
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.