Komentara: 2
Pregleda: 7137

Preminuo Jovan Kukaras

21.08.2012. u 15:47h
Izvor: RTV Yueco
Posle kratke i teške bolesti juče, 20. avgusta, preminuo je istaknuti teniski i društveno-sportski radnik Jovan Kukaras.
Preminuo Jovan Kukaras

Kukaras je zaslužan za razvoj i popularizaciju sporta, naročito teniskog kako u Subotici, tako i u Vojvodini, Srbiji i Jugoslaviji. Delujući neposredno i preko najviših teniskih foruma, zaslužan je za izgradnju velikog broja teniskih objekata u svom gradu, za udvostručenje broja teniskih klubova u Pokrajini, za usavršavanje sistema takmičenja u ovom sportu, za veliki broj državnih reprezentativaca u svim kategorijama i za vrhunski tenis kakav danas poznajemo u državi.

 Rođen je 22. jula 1938. godine. Školovao se u Beogradu, Zagrebu i napokon se skrasio u Subotici, gde je dugo godina bio direktor Pošte.

Bio je preko 20 godina predsednik TK Spartak. Osim toga bio je jedno vreme i predsednik Teniskog saveza Jugoslavije, Vojvodine i u Subotici predsednik SOFK-e.

Smrt ga je zatekla na mestu generalnog sekretara Tenis kluba Spartak i člana Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije.

 Komemoracija povodom smrti biće održana sutra u Svečanoj Sali Gradske kuće u 11,00 časova. Sahrana je u 14 časova na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi iz Crkvene kapele.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 7137
Povezane teme

Teniski klub Spartak

jovan kukaras

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.