• Pregleda: 3862

Preminuo Josip Marković

Preminuo Josip Marković

Josip Marković, počasni predsednik ŽOK "Spartak" iz Subotice, član predsedništva UOKPL i predsednik Skupštine UOKPL, preminuo je juče u Subotici u 75. godini.

Čika Josa, kako su ga zvali, dao je nemerljiv doprinos razvoju odbojke u Subotici, Srbiji i nekadašnjoj Jugoslaviji. Pamtićemo ga kao velikog čoveka čija su blagost, dobronamernost i lepa reč bili upućeni svima sa kojima je radio.

Najviše zahvaljujući Čika Josi, Subotica je širom Evrope poznata kao odbojkaški grad.Smrću Čika Jose, odbojka je izgubila pouzdanog saradnika, neumornog stvaraoca i iskrenog prijatelja. Sve što je učinio za odbojku i sport uopšte, ostaće njegovo veliko zaveštanje budućim generacijama.

Član Uprave OK Spartak bio je od 1967. godine. Bio je član UO OK Spartak, kada su seniori bili prvaci Jugoslavije 1976. i treći u Kupu šampiona Evrope 1975. godine.

Josip Marković je bio dugogodišnji predsednik Sportskog društva „Spartak“.

Dobitnik je mnogobrojnih priznanja među kojima su: „Zlatna plaketa OSS“, nagrada „Jovan Mikić Spartak“ za životno delo, nagrada SD „Spartak“, nagrada Grada Subotice i Sportskog saveza Subotice, kao i mnoge druge.

Smrt ga je zatekla na mestu predsednika Skupštine ŽOK Spartak i predsednika Skupštine UOKPL.

Komemoracija povodom smrti Josipa Markovića održaće se u subotu, 24. decembra u 11,00 časova u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici.

Josip Marković biće sahranjen u subotu, 24. decembra u 13,30 časova na Kerskom groblju u Subotici.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
Zdravko Bocevski Odgovori
Veoma sam potrešen kad sam saznao za ovu tužnu vest, umro je moj veoma dobar prijatelj i drug Josa.
Njegov vedar lik ostače mi u trajnom sečanju,
Moje saučešče i do njegovog sina Lazara i čerke Sonje.
Josa počivaj u miru
Tvoj prijatelj Zdravko Bocevski
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.