Komentara: 3
Pregleda: 4518
Foto

Premijerka i ministar zdravlja isprobali sistem "e-recept" u Subotici

05.07.2018. u 21:06h
Izvor: Subotica.com
U Apoteci Subotica, premijerka Ana Brnabić, u prisustvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, ministra državne uprave i lokalne samouprave, Branka Ružića, kao i direktora Kancelarije za IT i elektronsku upravu, Mihaila Jovanovića, uverila se u efikasno funkcionisanje usluge “e-Recept”, kao i jedinstvene liste čekanja na zdravstvene intervencije.
Premijerka i ministar zdravlja isprobali sistem "e-recept" u Subotici

Sistem "eRecept", koji od kraja juna funkcioniše na teritoriji cele zemlje omogućava automatsko izdavanje recepata za hronične bolesnike, što im omogućava da umesto dvanaest,  samo dva puta godišnje idu kod izabranog lekara. Usluga „e-recept“, po oceni premijerke, jedna je od najpopularnijih elektronskih usluga.

- E-recept je jedna od najpopularnijih usluga, usluga preko koje su i najstariji sugrađani konačno shvatili šta je elektronska uprava. Ova usluga je pojednostavila život brojnim građanima Republike Srbije - rekla je Ana Brnabić i poručila da će modernizacija i kvalitetnije pružanje usluga biti  prioritet Vlade i u narednom periodu. - Više elektronskih servisa znači manje redova i birokratije, kraće procedure i manji rizik od korupcije. Moderne javne usluge štede novac, što omogućava više investicija.

Premijerka i ministar zdravlja isprobali sistem "e-recept" u Subotici

Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar izneo je podatak da   je od uvođenja ovog sistema, do kraja juna prepisano 32 miliona recepata, a glavni pozitivni efekti sistema  su, kako tvrdi,  smanjeni redovi u domovima zdravlja, kao i velike finansijske uštede.

- Upotrebom elektonskih recepata smanjile su se gužve u domovima zdravlja za nešto manje od 40 odsto, a  uštedeli smo više od dva miliona evra na godišnjem nivou. Sledeću stvar koju ćemo nastaviti da usavršavamo su centralne liste čekanja. Pomoću njih će više hiljada građana doći do brže intervencije- istakao je ministar Lončar.

Izvor: Subotica.com
Isprobavanje sistema E-recept Isprobavanje sistema E-recept Isprobavanje sistema E-recept Isprobavanje sistema E-recept Isprobavanje sistema E-recept Isprobavanje sistema E-recept Isprobavanje sistema E-recept Isprobavanje sistema E-recept
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4518

Povezana vest

Povezane teme

apoteka subotica

elektronski recept

ana brnabić

365 dana vlade

e-recept

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.