Komentara: 4
Pregleda: 2946
Foto

Premijerka i ministar prosvete obišli radove na rekonstrukciji Hemijsko-tehnološke škole

05.07.2018. u 20:48h
Izvor: Subotica.com
Premijerka Ana Brnabić, u pratnji ministra prosvete Mladena Šarčevića, ministra državne uprave i lokalne samouprave, Branka Ružića, kao i predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića obišla je radove na rekonstrukciji Hemijsko – tehnološke škole.
Premijerka i ministar prosvete obišli radove na rekonstrukciji Hemijsko-tehnološke škole

Za sveobuhvatnu rekonstrukciju Hemijsko-tehnološke škole, koja se nalazi u zgradi izgrađenoj 1897. godine, iz budžeta su izdvojena sredstva u iznosu od 156 miliona dinara. Ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je u nekoliko navrata obilazio radove na Hemijsko-tehnološkoj školi, izjavio je da je zadovoljan njihovom dinamikom, te izrazio uverenje da će tokom letnjeg raspusta biti i završeni.

- Škola će zablistati posle 121 godine. Nešto što vuče tradiciju iz 19. veka sad se dovodi u perfektno stanje. Sa dodatnim radovima preko 160 miliona je uloženo u ovaj objekat. Ovo je kvalitetna ustanova, spada u red kvalitetnijih škola za obrazovanje profila delatnosti kojima se bavi - naglasio je Šarčević.

Premijerka i ministar prosvete obišli radove na rekonstrukciji Hemijsko-tehnološke škole

Prilikom posete, premijerka Ana Brnabić  istakla  je da je rekonstrukcija škola osnova za kvalitetno obrazovanje. Uz ocenu da je u proteklih godinu dana učinjeno mnogo po pitanju reforme obrazovanja, naglasila je da će u narednom periodu fokus biti na povezivanju obrazovanja i privrede.  Upravo Hemijsko-tehnološka škola, po njenim rečima,  trebalo bi da bude primer svim obrazovnim ustanovama kako se uz razvijanje preduzetništva pomaže učenicima da lakše nađu zaposlenje nakon završetka školovanja.

- Ono što je važno jeste da moramo da napravimo drugačije obrazovanje, novo znanje za novo doba. Moramo da napravimo obrazovanje u kome se mlade generacije na plaše da pokušaju, ne čekaju da im neko da posao, imaju preduzetnički duh, a to je nešto što pokazuje ova škola. Drago mi je što smo krenuli da povezujemo privredu i obrazovanje - istakla je Brnabić.

Premijerka je najavila da će od 1. oktobra, u saradnji sa ministarstvima za finansije i privredu, biti obezbeđene olakšice za one koji se nakon završetka školovanja odluče za započinjanje sopstvenog biznisa, te da će svi mladi preduzetnici u prvoj godini rada biti oslobođeni od plaćanja poreza i doprinosa.

Izvor: Subotica.com
Premijerka i ministri prosvete i lokalne samouprave u poseti HTSŠ Premijerka i ministri prosvete i lokalne samouprave u poseti HTSŠ Premijerka i ministri prosvete i lokalne samouprave u poseti HTSŠ Premijerka i ministri prosvete i lokalne samouprave u poseti HTSŠ Premijerka i ministri prosvete i lokalne samouprave u poseti HTSŠ Premijerka i ministri prosvete i lokalne samouprave u poseti HTSŠ Premijerka i ministri prosvete i lokalne samouprave u poseti HTSŠ Premijerka i ministri prosvete i lokalne samouprave u poseti HTSŠ
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2946
Povezane teme

hemijska škola

hemijsko tehnološka škola

rekonstrukcija

ana brnabić

365 dana vlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.