Komentara: 91
Pregleda: 18116
Foto

Premijerka Ana Brnabić u poseti "Norma Grupi"

05.07.2018. u 14:26h
Izvor: Subotica.com
U našem gradu danas se obeležava godinu dana rada Vlade Srbije, a prvo odredište premijerke Ane Brnabić i njenih saradnika bila je „Norma grupa“.
Premijerka Ana Brnabić u poseti "Norma Grupi"

To nije slučajno jer je „Norma grupa“ nemačka kompanija koja uspešno posluje u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ u Subotici, a po rečima premijerke Ane Brnabić, ovakvi investitori su izuzetno potrebni našoj zemlji.

- Ova kompanija nije samo distributivni centar, već se ceo proces izrade proizvoda dešava upravo u Subotici. Koristi se domaća pamet i kreativnost, a to je upravo ono za šta se mi kao Vlada zalažemo – za jačanje ekonomije koja se zasniva na inovacijama i znanju - istakla je premijerka Ana Brnabić, posle obilaska pogona. - Srbija je apsolutni lider u privlačenju stranih investicija u regionu Zapadnog Balkana i država svakodnevno radi na poboljšanju poslovne klime, kako bi broj investitora bio još veći. Neto priliv direktnih stranih investicija u prvih pet meseci ove godine iznosi više od jedne milijarde evra, što je za skoro 160 miliona evra ili 15.8 od sto više nego u istom periodu prošle godine.

Premijerka Ana Brnabić u poseti "Norma Grupi"

Od početka svog poslovanja u našoj zemlji „Norma grupa“ je uložila više od 32 miliona evra, a u pogonima za proizvodnju spona, spojnica i cevi za protok fluida za automobilsku industriju trenutno radi 1.200 ljudi.

- Počastvovani smo što je „Norma grupa“ probudila interesovanje Vlade premijerke Ane Brnabić. Kao lider na svetskom tržištu u oblasti visoko razvijene tehnologije spojnih sredstava, stekli smo ugled atraktivnig poslodavca u regionu – naglasio je Tomas Kraus, potpredsednik EMEA EJT grupacije „Norma grupa“. - Od otvaranja pogona u Srbiji stalno postoji veliko interesovanje kvalifikovane radne snage.

Premijerka Ana Brnabić u poseti "Norma Grupi"

Premijerka Ana Brnabić u poseti "Norma Grupi"

Nemačka, odakle dolazi i „Norma grupa“ jedna je od zemalja čije su kompanije uložile najviše novca u našu zemlju. U Srbiji trenutno posluje više od 400 nemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 45.000 naših građana.

- Iza nas je najproduktivnija godina kada je u pitanju dijalog privrede, kompanija, onih što pišu zakone, vlasti a privreda je ka Vladi u ovih godinu dana uputila 130 inicijativa, od čega je 60 prihvaćeno, dok se na ostalima intenzivno radi – podsetio je Marko Čadež, direktor Privredne komore Srbije. - Učestvovali smo u izradi svih zakonski akata, a posedno bih istakao Zakon o privrednim društvima, a Vlada Srbije i premijerka prihvatili su čak 70 odsto komentara koje je privreda poslala. Srbija je zato u top 15 po privlačenju stranih investicija, a kada neko želi da investira, bilo da je u pitanju domaća ili strana kompanija, postoji tim ljudi koji taj posao prati od početka do kraja.

Izvor: Subotica.com
Premijerka Srbije u poseti Norma grupi Premijerka Srbije u poseti Norma grupi Premijerka Srbije u poseti Norma grupi Premijerka Srbije u poseti Norma grupi Premijerka Srbije u poseti Norma grupi Premijerka Srbije u poseti Norma grupi Premijerka Srbije u poseti Norma grupi Premijerka Srbije u poseti Norma grupi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 91
Pregleda: 18116
Povezane teme

norma group

norma grupa

ana brnabić

365 dana vlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.