Komentara: 0
Pregleda: 2601
Foto

Premijera "Vitezovi Lake male" u utorak u pozorištu "Kostolanji Deže"

25.03.2021. u 13:55h
Izvor: Subotica.com
Premijera predstave "Vitezovi Lake male", u režiji Andraša Urbana, igraće se u utorak, 30. marta, u pozorištu "Kostolanji Deže", s početkom u 18:30 časova. U pitanju je subotička sindikalna operetska gala, u kojoj glumci pokušavaju da stanu na kraj torturi i ponižavanju u sopstvenom pozorištu, a obezbeđen je i prevod na srpski jezik.
Premijera "Vitezovi Lake male" u utorak u pozorištu "Kostolanji Deže"

Glumci pozorišta "Kostolanji Deže" više ne žele da trpe torturu u svom pozorištu, zbog čega su odlučili da osnuju samostalni sindikat, "Vitezove Lake male", kako bi se izborili za svoje ciljeve. Kako objašnjava reditelj Andraš Urban, u toj borbi nailaze na brojne zaplete i komične situacije, zbog čega su kao žanr predstave odredili operetu.

- U dugoj polovini 19. veka opereta počinje da se rađa kao jedna vrlo slobodna forma sa ironijom, čak i cinizmom, političkim provokacijama, a tek kasnije je došlo do takmičenja autora i kompozitora ko može da napravi što površnije i bezbolnije predstave i muziku, koje nisu ni o čemu i mi operete uglavnom tako i doživljavamo. Ova predstava nije takva, to je dva sata vrlo esencijalnog pevanja, plesanja i humora, na neki ironičan način - objasnio je Urban.

Premijera "Vitezovi Lake male" u utorak u pozorištu "Kostolanji Deže"Predstava obiluje muzičkim segmentima, kojih ima čak 15, a pored glumaca Andree Verebeš, Blanke Horvat, Borisa Kučova, Davida Buboša, Dine Dedović Tomić, Gabora Mesaroša i Timee Filep, koji će biti na sceni, u predstavu će se preko video snimaka uključiti i Marta Bereš, Emeše Nađabonji, Arpad Mesaroš i Imre Elek Mikeš.

- Mislim da je jako bitno s vremena na vreme da reagujemo i mi kao glumci na pozorište i sami na sebe, da damo neku samorefleksiju i ova predstava je dobar način da se izrazimo. Kroz operetu možemo mnogo stvari da isprobamo što do sada nismo radili i ovo je bitna stanica našeg života, kad pokušavamo da se kroz ples, humor i sjaj izrazimo i da to, na kraju, možemo i obučeni da uradimo - našalio se glumac Boris Kučov, zbog toga što će ovoga puta predstavu igrati u kostimu.

Premijera "Vitezovi Lake male" u utorak u pozorištu "Kostolanji Deže"Premijera predstave "Vitezovi Lake male" igraće se u utorak, 30. marta, u pozorištu "Kostolanji Deže", s početkom u 18:30 časova. Prva repriza komada na repertoaru je već narednog dana, 31. marta, dok će se druga igrati 10. aprila. Iz pozorišta podsećaju da je obezbeđen prevod na srpski jezik, kao i da se prilikom dolaska na predstave publika pridržava propisanih mera zaštite.

Izvor: Subotica.com
Najava premijere predstave "Vitezovi Lake male" pozorišta Deže Kostolanji Najava premijere predstave "Vitezovi Lake male" pozorišta Deže Kostolanji Najava premijere predstave "Vitezovi Lake male" pozorišta Deže Kostolanji Najava premijere predstave "Vitezovi Lake male" pozorišta Deže Kostolanji Najava premijere predstave "Vitezovi Lake male" pozorišta Deže Kostolanji Najava premijere predstave "Vitezovi Lake male" pozorišta Deže Kostolanji Najava premijere predstave "Vitezovi Lake male" pozorišta Deže Kostolanji Najava premijere predstave "Vitezovi Lake male" pozorišta Deže Kostolanji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2601
Povezane teme

predstava u pozorištu

kostolanji deže

pozorište kostolanje deže

andraš urban

pozorište kostolanji deže

pozorišna predstava

premijera predstave

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.