Komentara: 0
Pregleda: 1182
Foto

Premijera "Vitezovi Lake male" u utorak u pozorištu "Kostolanji Deže"

25.03.2021. u 12:55h
Izvor: Subotica.com
Premijera predstave "Vitezovi Lake male", u režiji Andraša Urbana, igraće se u utorak, 30. marta, u pozorištu "Kostolanji Deže", s početkom u 18:30 časova. U pitanju je subotička sindikalna operetska gala, u kojoj glumci pokušavaju da stanu na kraj torturi i ponižavanju u sopstvenom pozorištu, a obezbeđen je i prevod na srpski jezik.
Premijera "Vitezovi Lake male" u utorak u pozorištu "Kostolanji Deže"

Glumci pozorišta "Kostolanji Deže" više ne žele da trpe torturu u svom pozorištu, zbog čega su odlučili da osnuju samostalni sindikat, "Vitezove Lake male", kako bi se izborili za svoje ciljeve. Kako objašnjava reditelj Andraš Urban, u toj borbi nailaze na brojne zaplete i komične situacije, zbog čega su kao žanr predstave odredili operetu.

- U dugoj polovini 19. veka opereta počinje da se rađa kao jedna vrlo slobodna forma sa ironijom, čak i cinizmom, političkim provokacijama, a tek kasnije je došlo do takmičenja autora i kompozitora ko može da napravi što površnije i bezbolnije predstave i muziku, koje nisu ni o čemu i mi operete uglavnom tako i doživljavamo. Ova predstava nije takva, to je dva sata vrlo esencijalnog pevanja, plesanja i humora, na neki ironičan način - objasnio je Urban.

Predstava obiluje muzičkim segmentima, kojih ima čak 15, a pored glumaca Andree Verebeš, Blanke Horvat, Borisa Kučova, Davida Buboša, Dine Dedović Tomić, Gabora Mesaroša i Timee Filep, koji će biti na sceni, u predstavu će se preko video snimaka uključiti i Marta Bereš, Emeše Nađabonji, Arpad Mesaroš i Imre Elek Mikeš.

- Mislim da je jako bitno s vremena na vreme da reagujemo i mi kao glumci na pozorište i sami na sebe, da damo neku samorefleksiju i ova predstava je dobar način da se izrazimo. Kroz operetu možemo mnogo stvari da isprobamo što do sada nismo radili i ovo je bitna stanica našeg života, kad pokušavamo da se kroz ples, humor i sjaj izrazimo i da to, na kraju, možemo i obučeni da uradimo - našalio se glumac Boris Kučov, zbog toga što će ovoga puta predstavu igrati u kostimu.

Premijera predstave "Vitezovi Lake male" igraće se u utorak, 30. marta, u pozorištu "Kostolanji Deže", s početkom u 18:30 časova. Prva repriza komada na repertoaru je već narednog dana, 31. marta, dok će se druga igrati 10. aprila. Iz pozorišta podsećaju da je obezbeđen prevod na srpski jezik, kao i da se prilikom dolaska na predstave publika pridržava propisanih mera zaštite.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 nedelje i 1 dan
Komentara: 0
Pregleda: 1182
Povezane teme
predstava u pozorištu kostolanji deže pozorište kostolanje deže andraš urban pozorište kostolanji deže pozorišna predstava premijera predstave
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.