• Pregleda: 3448

Premijera predstave "Zapis"

Premijera predstave "Zapis"

Ansambl drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica, sinoć je na sceni Jadran izveo treću premijeru u ovoj sezoni. Radi se o predstavi “Zapis” rađenoj po motivima priče “Zapis o darovima moje rođake Marije” i drugim pripovetkama Momčila Nastasijevića .

Književnik Momčilo Nastasijević ima malo dramskih tekstova, a Subotičko pozorište je jedno od retkih, ako ne i jedino koje je po njegovim pripovetkama uradilo predstavu. Marija, Đenadije, Jabanac, otac Jovan, Jeka, Mačor Glavonja i ostali likovi u predstavi, nam donose priču o Mariji čija lepota je najpre uzdiže iznad ostalih, da bi kasnije postala njeno prokletstvo. Subotičani su oduševljeni predstavom.

Režiju, scenski prostor i svetlo uradio je Nikola Zavišić, adaptaciju teksta i dramatizaciju je uradila Olja Đorđević, a uloge tumače: Marko Makivić, Jelena Ćuruvija Đurica, Suzana Vuković, Milan Vejnović, Srđan Sekulić, Zoran Bučevac, Vesna Kljajić Ristović, Jelena Mihajlović, Branko Lukač i Luka Mihovilović.

Neraskidiv deo predstave čini i muzika koju je uradila grupa Jenđe, koja izvodi izvornu etno muziku i doprinosi celokupnoj atmosferi predstave. Naredno izvođenje “Zapisa” je večeras u 19 časova I 30 minuta, a Subotičani će ponovo imati priliku da pogledaju ovu predstavu 20. aprila.

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.