Komentara: 0
Pregleda: 3885

Premijera predstave "Zapis"

07.04.2012. u 17:16h
Premijera predstave "Zapis"

Ansambl drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica, sinoć je na sceni Jadran izveo treću premijeru u ovoj sezoni. Radi se o predstavi “Zapis” rađenoj po motivima priče “Zapis o darovima moje rođake Marije” i drugim pripovetkama Momčila Nastasijevića .

Književnik Momčilo Nastasijević ima malo dramskih tekstova, a Subotičko pozorište je jedno od retkih, ako ne i jedino koje je po njegovim pripovetkama uradilo predstavu. Marija, Đenadije, Jabanac, otac Jovan, Jeka, Mačor Glavonja i ostali likovi u predstavi, nam donose priču o Mariji čija lepota je najpre uzdiže iznad ostalih, da bi kasnije postala njeno prokletstvo. Subotičani su oduševljeni predstavom.

Režiju, scenski prostor i svetlo uradio je Nikola Zavišić, adaptaciju teksta i dramatizaciju je uradila Olja Đorđević, a uloge tumače: Marko Makivić, Jelena Ćuruvija Đurica, Suzana Vuković, Milan Vejnović, Srđan Sekulić, Zoran Bučevac, Vesna Kljajić Ristović, Jelena Mihajlović, Branko Lukač i Luka Mihovilović.

Neraskidiv deo predstave čini i muzika koju je uradila grupa Jenđe, koja izvodi izvornu etno muziku i doprinosi celokupnoj atmosferi predstave. Naredno izvođenje “Zapisa” je večeras u 19 časova I 30 minuta, a Subotičani će ponovo imati priliku da pogledaju ovu predstavu 20. aprila.

Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 3885
Povezane teme

Narodno pozorište

scena jadran

drama na srpskom jeziku

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.