Komentara: 0
Pregleda: 2667

Premijera predstave za decu "Prljalica-Kupalica" u subotu u Dečjem pozorištu

22.02.2017. u 12:36h
Izvor: Subotica.com
Premijera predstave za decu "Prljalica-Kupalica" u subotu u Dečjem pozorištu

U okviru scene "Teatar u pelenama" u Dečjem pozorištu Subotica u subotu, 25. februara sa početkom u 17 časova biće izvedena nova predstava pod nazivom „Prljalica – Kupalica / Maszatoló – Pancsoló“, glumca i reditelja Branislava Trifkovića. U predstavi igraju Kočiš Endre, Danka Balać, Vereš Imelda i Branislav Trifković.

Predstava je višeslojna i namenjena je bebama od 0 do 36 meseci i njihovim roditeljima, a izvodi se dvojezično, na srpskom i mađarskom. Reditelj je inspiraciju pronašao u svojoj porodici i u vaspitanju svog deteta.

Predstava je stvorena sa željom da kroz pokret, ples, muziku, dodir i vizuelne efekte u kamernom ambijentu pozorišne scene stimuliše percepciju najmlađe publike i interakciju sa njom. U prvom delu predstave roditelji dete uče kako da sadi i neguje biljke, kako treba da se ponaša prema životinjama, a koriste se reciklirani materijali koji podstiču svest o ekologiji i zdravijem životu. U Kupalici, drugom delu predstave, scena se pretvara u jedno veliko kupatilo u kome se kroz ples i igru vodi računa o higijeni, a proces kupanja postaje omiljena detetova zabava.

U predstavi je korišćen muzika benda The Tiger Lillies, a glasove su snimili Otmar Hegediš i Gal Elvira. Trajanje predstave je 25 minuta, a broj mesta je ograničen.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2667
Povezane teme

dečje pozorište

teatar u pelenama

dečja predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.