Komentara: 0
Pregleda: 3583

Premijera predstave „Viza“ Dramske sekcije Gimnazije „Svetozar Marković“

17.05.2017. u 12:49h
Izvor: Subotica.com
Dramska sekcija Gimnazije „Svetozar Marković“ poziva sve zainteresovane sugrađane na premijeru predstave „Viza“, rađene po tekstu Vide Ognjenović. Premijera predstave održaće se sutra, 18. maja, s početkom u 19 časova i 30 minuta, u Svečanoj sali Gimnazije.
Premijera predstave „Viza“ Dramske sekcije Gimnazije „Svetozar Marković“

Iako je nastala devedesetih godina, tema ove drame je i danas aktuelna. Naime, u osnovi radnje je razapetost mladih ljudi između želje da odu u svet, u nadi da ih tamo čeka svetlija budućnost, i potrebe da ostanu u svojoj zemlji, za koju ih vežu koreni, porodica i prijatelji. Otići ili ostati, pitanje je koje se nameće kroz celu predstavu.

Dok glavna junakinja, Milica, pakuje kofere za odlazak, njen mladić nije spreman da krene za njom. Njeni roditelji tuguju, ali veruju u bolju budućnost svoje jedinice na drugom kraju sveta, a prijatelji i sami čekaju zakazane razgovore u ambasadama, boreći se, svako na svoj način, s teškim dilemama. 

Predstavu je od početka školske godine pripremalo 11 učenika prvih razreda ove škole.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3583
Povezane teme

gimnazija svetozar marković

predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.