Komentara: 1
Pregleda: 2347
Foto

Premijera predstave "Šogorice" u petak na sceni "Jadran"

23.03.2021. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Predstava "Šogorice", u režiji Đerđa Hernjaka, premijerno će se igrati na sceni "Jadran" u petak, 26. marta, s početkom u 18 časova. Ovo će biti četvrta premijera Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u ovoj sezoni, a obezbeđen je i titl na srpski jezik.
Premijera predstave "Šogorice" u petak na sceni "Jadran"

Nakon potpuno "muške" predstave "Testosteron", na redu je predstava "Šogorice" po tekstu kanadskog pisca Mišela Trembleja, u kojoj sve likove tumače glumice. Kako je objasnio reditelj Đerđ Hernjak, u pitanju je pozorišna igra ili komično-tragična farsa sa elementima muzike i pevanja, koju odlikuje i poseban jezik, budući da u izvornom obliku koristi neobičnu kombinaciju francuskog i engleskog jezika, koja se prevodi na mađarski kao "žual". 

- Nisam čitao "žual" u originalu, pošto ne znam taj jezik, ali mislim da je Lajoš Partinađ to odlično preveo na mađarski jezik, jer ima igre reči na mađarskom, koje nije moguće prevesti drugačije - rekao je Hernjak.

Premijera predstave "Šogorice" u petak na sceni "Jadran"Premijera predstave bila je planirana još prošle sezone, otkrila je Petronela Kermeci, direktorka Drame na mađarskom jeziku, ali je usled pandemije virusa kovid-19 odložena. U petak će se konačno igrati u pozorištu, a publika očekuju i nova lica na sceni.

- Publika će po prvi put moći da vidi glumicu Žofiju Mađar, koja je novi član ansambla i gostuje kod nas iz Dečjeg pozorišta za ovu predstavu, kao i Elvira Gal - najavila je Kermeci.

Premijera predstave "Šogorice" u petak na sceni "Jadran"Iz Narodnog pozorišta mole publiku da se prilikom dolaska na predstavu pridržavaju svih propisanih mera zaštite, pre svega da obavezno nose zaštitnu masku i održavaju fizičku distancu.

Izvor: Subotica.com
Najava premijere predstave "Šogorica" Drame na mađarskom jeziku Najava premijere predstave "Šogorica" Drame na mađarskom jeziku Najava premijere predstave "Šogorica" Drame na mađarskom jeziku Najava premijere predstave "Šogorica" Drame na mađarskom jeziku Najava premijere predstave "Šogorica" Drame na mađarskom jeziku Najava premijere predstave "Šogorica" Drame na mađarskom jeziku Najava premijere predstave "Šogorica" Drame na mađarskom jeziku Najava premijere predstave "Šogorica" Drame na mađarskom jeziku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2347
Povezane teme

Narodno pozorište

predstava u pozorištu

pozorišna sezona

drama na mađarskom jeziku

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.