Komentara: 4
Pregleda: 2889

Premijera predstave "Pustolovine Toma Sojera" večeras u Dečjem pozorištu

28.02.2018. u 14:53h
Izvor: Subotica.com
Na sceni Dečjeg pozorišta Subotica, večeras će premijerno biti izvedena predstava za decu "Pustolovine Toma Sojera", s početkom u 18 časova. Predstava je rađena u režiji Predraga Štrbca, po dramatizaciji Aleksandre Glovacki i izvodi se na srpskom jeziku.
Premijera predstave "Pustolovine Toma Sojera" večeras u Dečjem pozorištu

Predstava je inspirisana romanom Marka Tvena "Doživljaji Toma Sojera", a namenjena je deci uzrasta iznad četiri godine. Naslovnu ulogu u predstavi igra mladi talentovani glumac Stefan Ostojić, dok je uloga Tomovog drugara pripala glumcu Narodnog pozorišta Srđanu Sekuliću. Talentovana glumica Stanislava Orlović igra ulogu Tomove simpatije Beki, dok će ulogu Emi Lorens dočarati Jasmina Pralija. U ostalim ulogama verno ih prate glumci Dečjeg pozorišta Svetlana Abramović, Branislav Trifković, Boško Boškov i Zalan Greguš.

- Naša predstava je priča o pustolovini, avanturi, istraživanju, radoznalosti, autentičnosti i spremnosti da se život živi, a ne da se pusti da samo prođe u granicama koje je neko drugi iscrtao. Ona je priča o mašti. Strasti i ljubavi prema životu, životu koji je najlepši kada postane avantura i pustolovina. Jer život je sada - kažu iz Dečjeg pozorišta Subotica.

Premijera predstave "Pustolovine Toma Sojera" večeras u Dečjem pozorištu

Publika će na sceni imati priliku da uživa u pravom pozorišnom spektaklu, koji je upotpunjen kostimima i scenografijom koje je osmislila Erika Kanjo Janović. Muziku za predstavu je komponovao Alek Rodić, za koreografiju je zadužena Natalija Raičević, scenski pokret postavio je Igor Greksa, a asistencija režije pripala je Danki Balać.

Takođe, predstavu su upotpunili i mladi polaznici glumačke sekcije Fondacije za omladinsku kulturu "Danilo Kiš" i učenice Osnovne baletske škole "Raičević".

Prva repriza predstave "Pustolovine Toma Sojera" biće odigrana u subotu, 3. marta, s početkom u 11 časova. Karte za predstavu možete rezervisati putem telefona 063/10 777 43, 024/555 715 ili lično u Dečjem pozorištu Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 2889
Povezane teme

pozorište za decu subotica

Subotičko Dečje pozorište

predstava u pozorištu

dečje pozorište

pozorišna predstava

premijera predstave

predstava za decu

dečja predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.