Komentara: 1
Pregleda: 4778

Premijera predstave "Mister dolar"

11.03.2014. u 16:20h
Izvor: RTV Yueco
Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u petak će premijerno izvesti predstavu „Mister dolar“ po tekstu Branislava Nušića, u režiji Snežane Trišić.
Premijera predstave "Mister dolar"

Uprkos tome što i ovu premijeru dočekuju bez uplaćenog celokupnog novčanog iznosa potrebnog za realizaciju predstave od strane Grada Subotica, uprava Pozorišta i glumci se nadaju da će preostali deo sredstava biti uplaćen do premijere kako bi glumcima mogao da se obezbedi nedostajući deo kostima, a autorskom timu honorari za rad.

Predstava rađena po jednoj od najpopularnijih Nušićevih komedija „Mister dolar“ biće na repertoaru subotičkog Narodnog pozorišta od petka. Rediteljka predstave, Snežana Trišić kaže da nije bilo teško pronaći vezu komada sa današnjim vremenom, jer je Nušić svevremen.

Tršić smatra da je Nušić, na neki način bio savest svoga vremena, te da su i oni želeli da se postave tako prema komadu. Autorski tim, pored rediteljke čine dramaturg Dimitrije Kokanov, scenograf Marija Kalabić, kostimograf Milica Grbić Komazec, Irena Popović koja potpisuje muziku i koreograf Andreja Kulešević.

„Mister dolar“ je predstava u kojoj je angažovan ceo ansambl: Marko Makivić tumačiće lik Matkovića, naslednika i vlasnika hotela „Dolar“, Milan Vejnović je Žan, konobar u hotelu, dok će Jelena Mihajlović dočarati lik Mariške, konobarice u hotelu „Dolar“.

Jovan Ristovski biće gospodin predsednik stranke, Suzana Vuković je gospođa u odnosima s javnošću ili PR dok ćemo Srđana Sekulića gledati u ulozi gospodina sa bogatim nasledstvom. Vladimir Grbić tumači lik gospodina sa dobrim vezama, Miloš Stanković je gospodin savetnik bez reputacije, a gospođa savetnikovica sa reputacijom je Kristina Jakovljević.

Zoran Bučevac glumiće gospodina sa velikim zaslugama ili akademika, Ljubiša Ristović biće gospodin u komunikaciji s gospodom bogom ili sveštenik i gospodin šeik. Vesna Kljajić Ristović tumači lik gospođe sa glasnim žicama o kojoj se mnogo šapuće i gospođe poštene radnice u čarapari. Gospođa model šanel biće Snežana Jakšić, dok će Branko Lukač biti gospodin kreator javnog mnjenja ili urednik, a Minju Peković ćemo gledati u ulozi Nine- ćerke gospodina predsednika stranke.

Predstava „Mister Dolar“ će premijerno biti izvedena u petak 14. marta u 19:30 časova, a prva repriza je u nedelju u isto vreme.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 4778

Povezana dešavanja

Povezane teme

predstava u pozorištu

predstave u subotici

scena jadran

drama na srpskom jeziku

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.