Komentara: 1
Pregleda: 3134
Foto

Premijera predstave "Kus petlić" u ponedeljak

15.04.2021. u 14:03h > 17:57
Izvor: Subotica.com
Ansambl Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici pripremio je treću premijeru ove sezone – komad „Kus petlić“ Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića.
Premijera predstave "Kus petlić" u ponedeljak

Premijerno izvođenje biće u ponedeljak 19. aprila u 18 časova, a kako je predstava kamernog tipa u gledalištu će moći da bude samo 40 ljudi.

- Velika mi je čast da možemo da najavimo novu premijeru koju režira Milan Nešković i u kojoj su sjajni glumci subotičkog pozorišta – najavio je Miloš Nikolić, v.d. direktora Narodnog pozorišta. - Takođe, Narodno pozorište će učestvovati na predstojećem 70. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine sa višestruko nagrađivanom predstavom „Radnička hronika“. Zbog epidemioloških mera svako pozorište će predstavu odigrati u svojoj matičnoj kući.

Premijera predstave "Kus petlić" u ponedeljak

Ovo je drugo profesionalno izvođenje „Kus petlića“ i to posle 30 godina. Za razliku od originalnog teksta, reditelj Milan Nešković je odlučio da se ne fokusira na turbulentna vremena posle Drugog svetskog rata o kome komad govori, već na malog čoveka, na njegova emotivna previranja u tim okolnostima.

Premijera predstave "Kus petlić" u ponedeljak

- Duboko verujem da ova predstva u ovakvoj konotaciji može da se igra u bilo kojoj zemlji jer se bavi posledicama rata na običnog čoveka koji nema nikakvog uticaja na ono što se oko njega dešava – objasnio je reditelj. - Ne pamtim da sam radio sa boljim glumcima i boljim ljudima, oni su ono zbog čega se vredi baviti pozorištem. Napravili smo toplu i premotivnu predstavu.

Posle dužeg vremena subotička publika će na sceni gledati Minju Peković u glavnoj ulozi Milje Bušatlije.

Premijera predstave "Kus petlić" u ponedeljak

- Ovo mi je prvi put da radim komad Ace Popovića a sa Milanom Neškovićem sarađujem već peti put i to me čini jako srećnom. Ovo je mojašolja čaja. Imala sam priliku da se bavim nečim što dugo nisam mogla da nađem u pozorištu. Počeli smo u jeku pandemije, tokom rada sam dobila kovid i probe su bile prekinute tri nedelje, ali na sreću samo ja sam bila bolesna a ostale kolege su se za to vreme vakcinisale – kaže Minja. – Ova priča je nešto što je svima nama danas potrebno da čujemo, da vidimo u pozorištu. Kada dođu teška vremena obično se svi bave velikim temama, za malog čoveka ne bude razumevanja. Videti se sebi slične, prepoznati svoje obrasce, mehanizme opstanka, samoodbrane, trpljenja i drugog je jako korisno. Sigurna sam da će gledaoci izaći punog srca.

Za glumca Dimitrija Dinića rad na ovoj predstavi bio je veliko iskustvo.

- Ova predstava vraća na osnovne teme. Već duže vreme prave se predstave o velikim idejama a ja ne mogu da se vežem za ideju, već za čoveka i tako da shvatim. Ona se dešava u dvorištu zgrade, ljudi se bore za opstanak i važno je da ne zaboravimo te ljude – poručuje Dinić.

Premijera predstave "Kus petlić" u ponedeljakPored Minje i Dimitrija, u predstavi igraju i Sanja Moravčić, Igor Greksa, Srđan Sekulić i Miloš Lazić.

Izvor: Subotica.com
Najava pozorišne predstave "Kus petlić" Najava pozorišne predstave "Kus petlić" Najava pozorišne predstave "Kus petlić" Najava pozorišne predstave "Kus petlić" Najava pozorišne predstave "Kus petlić" Najava pozorišne predstave "Kus petlić" Najava pozorišne predstave "Kus petlić" Najava pozorišne predstave "Kus petlić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 3134
Povezane teme

pozorišna sezona

miloš nikolić

pozorišna predstava

minja peković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.