Komentara: 0
Pregleda: 5717

Premijera predstave "Krivac je tamo negde"

31.01.2017. u 11:46h
Izvor: Subotica.com
U Omladinskom klubu "Skladište" sutra će biti održana premijera predstave "Krivac je tamo negde" u režiji Vladimira Grbića. Predstavu izvode mladi profesionalni glumci Uroš Milojević i Aleksandra Veljković.
Premijera predstave "Krivac je tamo negde"

Predstava "Krivac je tamo negde" je priča o dva tinejdžera i njihovom sasvim prosečnom danu. On je faca, ona je nakaza, ili ih tako bar drugi doživljavaju. Svaki njihov postupak uslovljen je onim što im drugi kažu, onim šta drugi misle o njima, a svaka vrsta samospoznaje stiže prekasno.

Sve što radim, radim zbog drugih... oni formiraju ne samo sliku o meni, već i mene samog. Zato, ako se desi neka nesreća, krivi su drugi, jer su mi oni tako rekli, jer su oni tako sugerisali. Već na samom početku predstave glumci objave publici da će svaki njihov postupak na sceni određivati sama publika. Da li će priča ići u jednom ili drugom pravcu, stvar je samo njihovog izbora. Ovim postupkom glumci, pa samim tim i njhovi likovi, otklanjaju osećaj odgovornosti za svoje postupke, jer krivac je tamo negde. Drugi su mi tako rekli!

Svaki dan smo izloženi nasilju. Od onog trenutka kada otvorimo oči, ustanemo iz kreveta, izađemo na ulicu, uđemo u autobus... Nekada smo ga svesni, a nekada, što je možda još strašnije, ni ne znamo da smo bili žrtve. Kako preuzeti odgovornost za svoje postupke, i kako ih osvestiti jedno je od važnih pitanja kojima se ova predstava bavi.

Predstava će se izvoditi u osnovnim i srednjim školama širom Srbije.

Producent predstave je Fondacija "Tijana Jurić". Fondacija "Danilo Kiš" je podržala projekat putem programa "Radna soba". Predstava se igra u sredu, 1. februara, od 19 časova. Ulaz je slobodan, ali neophodno je rezervisati mesto putem telefona 063/77-06-969 (Mihaela).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 5717
Povezane teme

vršnjačko nasilje

vladimir grbić

pozorišna predstava

fondacija tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.