Komentara: 0
Pregleda: 1388
Foto

Premijera predstave "Igra u dvorcu" Drame na mađarskom jeziku

26.05.2021. u 13:44h
Izvor: Subotica.com
Drama na mađarskom u petak, 28. maja, će izvesti premijeru predstave "Igra u dvorcu", rađene po tekstu Ferenca Molnara, u režiji Kinge Mezei. Ovo će biti peta, ujedno i poslednja premijera Drame na mađarskom jeziku za ovu sezonu.
Premijera predstave "Igra u dvorcu" Drame na mađarskom jeziku

Iako su radili u otežanim uslovima, na kraju sezone nisu nezadovoljni kako je sve proteklo, a svakako sa velikim željama da naredna sezona bude mnogo predvidivija i relaksiranija u svakom smislu.

Pozorišni delatnici odlase uskoro na letnju pauzu, ali pre toga Drama na mađarskom jeziku izvešće komad "Igra u dvorcu", koju je režirala Kinga Mezei.

Premijera predstave "Igra u dvorcu" Drame na mađarskom jeziku

- Režiserka predstave je izuzetna dama, višestruko nagrađivana i zaista nam je drago što je danas sa nama i što radi ovu divnu predstavu, a siguran sam da ćemo je videti u nekom drugom projektu u istoj ovoj našoj kući. Zbog aktuelnih epidemioloških mera moći ćemo da računamo samo na polovinu kapaciteta, zato je potrebno što pre rezervisati ulaznicu, ili ako vam ne odgovara datum da planirate neki drugi dan izvođenja - kaže Miloš Nikolić, direktor Narodnog pozorišta Subotica. - Još malo pa je kraj sezone, nadamo se da ćemo od naredne funkcionisati u mnogo boljim uslovima, da će sala ponovo biti puna i da ćemo uživati u predstavama naših glumaca, ali i gostujućih ansambala.

GLUMCI SE USKORO VRAĆAJU KUĆI - Direktor Narodnog pozorišta Subotica nagovestio je da će glumci ovog teatra uskoro moći da uđu u novo zdanje koje se gradi blizu petnaest godina. Više o ovome u povezanoj vesti.

Direktorka Drame na mađarskom jeziku, Petronela Kermeci, zahvalila se svima koji su učestvovali i u realizaciji pozorišne sezone koja se privodi kraju, pre svega glumcima i celoj organizaciji koja je u teškim uslovima stvarala i izvodila predstave, zatim ustanovama koje su podržavale njihov rad, ali i novom direktoru koji je odmah po stupanju na dužnost pokazao veliko interesovanje i želju da pomogne, omogućivši adekvatne uslove za rad.

Premijera predstave "Igra u dvorcu" Drame na mađarskom jeziku

- Iza nas je teška pozorišna sezona, koja je otežano funkcionisala tokom pandemije, ali mislim da i pored svega možemo da računamo da protiče uspešno jer smo uspeli da radimo cele godine, stvarali smo nove predstave i igali smo naše postojeće komade - ističe Keremeci.

Rediteljka Kinga Mezei prvi put režira predstavu u subotičkom teatru. Priprema za prijemeru u petak privode se kraju.

Premijera predstave "Igra u dvorcu" Drame na mađarskom jeziku

- Ovaj komad nije izveden 40 godina na teritoriji Vojvodine, poslednji put je igran 1977. godine u Novosadskom pozorištu, a pre toga 1952. u Subotici. Ceo komad je senzacionalan i glamoruzan, napisan veoma precizno i do detalja razrađena radnja pa se od glumaca i svih učesnika u predstavi zahteva posvećen i precizan rad. Poznato je da iza komada koji se smatraju lakima stoji veoma mukotrpan rad koji treba da se uloži  - predočava Kinga Mezei. - Za mene je ovaj komad poseban jer retko radim sa gotovim tekstovima, pogotovo sa klasičnim delima. Kada režiram oslanjam se na više izvora, ali ovaj tekst mi je bio baza svega. Nadam se da će publika uživati u ovoj predstavi.

Predstava se odigrava u terminu od 19 časova. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni pozorišta svakog dana od 10 do 13 časova i od 18 časova do početka predstave. Informacije i rezervacije na broj telefona 024/557-436.

Premijera predstave "Igra u dvorcu" Drame na mađarskom jeziku

Izvor: Subotica.com
Najava premijere predstave "Igra u dvorcu" Drame na mađarskom jeziku Najava premijere predstave "Igra u dvorcu" Drame na mađarskom jeziku Najava premijere predstave "Igra u dvorcu" Drame na mađarskom jeziku Najava premijere predstave "Igra u dvorcu" Drame na mađarskom jeziku Najava premijere predstave "Igra u dvorcu" Drame na mađarskom jeziku Najava premijere predstave "Igra u dvorcu" Drame na mađarskom jeziku Najava premijere predstave "Igra u dvorcu" Drame na mađarskom jeziku Najava premijere predstave "Igra u dvorcu" Drame na mađarskom jeziku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1388

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

predstava u pozorištu

pozorište

miloš nikolić

pozorište jadran

pozorišna predstava

repertoar narodnog pozorišta

subotičko pozorište

petronela kermeci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.