• Pregleda: 2092

Premijera predstave "Govorna mana" večeras na sceni Jadran

Večeras će na sceni Jadran od 19:30 časova biti izvedena premijera predstave "Govorna mana", drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta, koja je druga premijera u ovoj pozorišnoj sezoni. Predstava pripada žanru crne komedije, rađena po tekstu Gorana Markovića, dok režiju potpisuje Petar Jovanović.
Premijera predstave "Govorna mana" večeras na sceni Jadran

Vladimir Grbić, glumac Narodnog pozorišta Subotica, koji tumači lik Mišela - prvaka pozorišta i profesora glume, ističe da je u predstavi predstavljen odnos između umetnika i novca, umetnika i vlasti, te da se time demistifikuje glumačka profesija.

- Ono što ćete videti, jeste jedna priča o odnosu između umetnika i novca, umetnika prema vlasti, odnosno na koji način se čitav naš svet ruši kada se u pozorištu pojavi jedna koverta sa novcem. Ovaj tekst napisan je 1997. godine, međutim, on ne gubi na svojoj aktuelnosti ni 20 godina kasnije, kada smo neke stvari menjali. Iako se vidi da je 20 godina prošlo, neki mehanizmi funkcionisanja su i dalje tu, prilično  aktuelni - objasnio je Grbić.

Repriza predstave je na programu je u ponedeljak, 18 decembra.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
Stevan Odgovori
Raduje me najava pozorisnih predstava.
Lepa stvar.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.