Komentara: 3
Pregleda: 3862

Premijera "Koštane" u Narodnom pozorištu

15.10.2013. u 18:00h
Izvor: RTV Yueco
Prva premijera u sezoni 2013/2014. godine Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta biće “Koštana”. Predstavu režira Andraš Urban, a glavna uloga poverena je prvakinji Novosadskog pozorišta Emini Elor. Premijera “Koštane” biće održana 18. oktobra od 19,30 časova na sceni “Jadran”.
Premijera "Koštane" u Narodnom pozorištu

Rad na drami Borisava Stankovića “Koštana” je četvrta saradnja reditelja Andraša Urbana i Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta. Urban kaže da je na sugestiju direktorke Drame, Olje Đorđević počeo da radi “Koštanu”. Drama koju je Stanković napisao na početku prošlog veka govori o stradanju jedne žene, a to stradanje je I osnovna nit predstave. Dramska struktura predstave je nedirnuta, a napravljene su određene dramaturške intervencije koje osavremenjuju predstavu.

Uloga “Koštane” poverena je Emini Elor, prvakinji novosadskog Narodnog pozorišta. Po njenom mišljenju rad na ovoj ulozi predstavlja večito istraživanje na temu kako biti Koštana, a ne kako odigrati tu ulogu.

Premijera “Koštane” je zakazana za petak, 18. oktobar u 19, 30 časova na sceni “Jadran” Narodnog pozorišta. Pored Emine Elor u ulozi Koštane, uloge su poverene Marku Makiviću, Snežani Jakšić, Ljubiši Ristoviću, Suzani Vuković, Srđanu Sekuliću, Jeleni Mihajlović, Branku Lukaču, Vladimiru Grbiću, Kristini Jakovljević I  Zoranu Bučevcu. Muziku, koja predstavlja važan deo predstave je komponovala Irena Popović Dragović, a scenografiju je radila Marija Kalabić.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3862
Povezane teme

Narodno pozorište

predstava u pozorištu

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.