Komentara: 0
Pregleda: 1780

Premijera

29.01.2009. u 12:59h
<p>"Putujuće pozori&scaron;te &Scaron;opalović" je predstava koju će Narodno pozori&scaron;te premijerno izvresti dvadesetog marta na sceni Jadran. Reditelj je mladi slovenac Andej Jus a u predstavi će nastupati i gosti iz drugih pozori&scaron;ta.</p>
Premijera

U pitanju je antologijski tekst koji još nije bio izveden u našem gradu i koji spada u klasike. To je delo o kojem svi glumci na akademiji sanjaju i čija izvedba nije ni malo laka,stoga je potrebno mnogo vremena i truda da se uloži u njenu realizaciju. I pored toga,članovi drame na srpskom jeziku su se odlučili za nju.

Pošto je u pitanju popularno delo,naši reditelji su opterećeni prethodnim izvođenjima predstave,mentalitetom,istorijatom prodručja i slično. Taj problem ne postoji kod reditelja koji nisu iz naše zemlji. Oni više pažnje obraćaju na univerzalnost ljudskih priča i sudbina u delu. Mladi reditelj iz Slovenije se oduševio delom i nije bio u dilemi da li da prihvati posao.

"Putujuće pozorište Šolapović" na duhovit i zabavan način prikazuje život i pozorište,ali se isto tako bavi i ozbiljnim temama koji su vezani za život kakav danas živimo i koji je ispunjen turbulencijama.

 

Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1780
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.