Komentara: 0
Pregleda: 1413

Premijera Drame na mađarskom jeziku "Crni Petar" u petak

17.12.2019. u 10:25h
Izvor: RTV Yueco
Drama na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u petak, 20. decembra, izvešće drugu premijeru u ovoj sezoni. Reč je o predstavi "Crni Petar" u režiji Zoltana Mezeija. Predstava je titlovana na srpski jezik.
Premijera Drame na mađarskom jeziku "Crni Petar" u petak

Premijera operete "Crni Petar" Drame na mađarskom jeziku biće odigrana u petak na sceni Jadran Narodnog pozorišta od 19:30 časova. Sa pripremama ove predstave ansambl je počeo u oktobru, a ono što izvođenje čini težim je činjenica da je na sceni i orkestar i da su glumci pored teksta imali zadatak da savladaju i koreografiju i pesme kojih ima 14 u predstavi.

- Gde imamo pesme, tu bi trebalo da imamo i orkestar, a to već godinama, nažalost, nemamo. Nekad je Narodno pozorište imalo svoj orkestar, a to je zahtevno, jer se posebno plaća. Tu su i koreografije, ono što ne možemo svakodnevno da vežbamo, pa pevanje i sve to zahteva od glumaca da često vežbaju, ne samo sat vremena. Onda još dolazi tekst koji je treba da se nauči i koji je isto dosta zahtevan - objašnjava Patronela Kermeci, direktorka Drame na mađarskom jeziku.

Glumica Timea Filep tumači lik Kolet koja se zaljubljuje u Crnog Petra. Kroz ovu predstavu prepliće se više ljubavnih priča, a šestočlana glumačka ekipa tumači oko 20 likova koji se pojavljuju na sceni.

- Imali smo super proces, radili smo dva meseca, možda čak i više. Imamo 14 pesama, što znači 14 koreografija, doduše ne za svakog po 14, ali jeste zahtevno. Međutim, sve je toliko sveže, toliko je sve novo, čisto i lepo, a pored toga što je zabavno, ima zaista mnogo osećanja - kaže Filep.

Uloge u "Crnom Petru" tumače Tamaš Hajdu, Čaba Ralbovski, Timea Filep, Čila Pamer, Katalin Siracki i Atila Barat. Režiju potpisuje Zoltan Mezei, koreografiju Ildiko Đeneš, Monika Pešić i Nandor Silađi radili su kostim i scenografiju, dok je muziku komponovao Geza Kučera. Iz pozorišta podsećaju da je ova, kao i ostale predstave Drame na mađarskom jeziku, titlovana na srpski jezik.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1413
Povezane teme

Narodno pozorište

predstava u pozorištu

drama na mađarskom jeziku

premijera predstave

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.