Komentara: 1
Pregleda: 3131

Premijer Mađarske otvorio renovirani deo Doma učenika

27.04.2012. u 22:06h
Izvor: RTV Yueco
Premijer Mađarske otvorio renovirani deo Doma učenika

Premijer Mađarske Viktor Orban posetio je nekoliko gradova u Vojvodini na poziv Saveza vojvođanskih Mađara. Orban je svojim dolaskom podržao SVM na izborima 6. maja. Premijer Mađarske je otvorio fudbalski teren u Hajdukovu i izložbu cveća kod Trga Svete Terezije. Orban će tokom dana pored  Subotice, Novi Sad i Bačku Topolu.

Simboličnim presecanjem vrpce premije Mađarske Viktor Orban i prvi čovek SVM-a Ištvan Pastor su svečano predali na upotrebu renovirani deo Doma za učenike. Mađarska vlada i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojili su 500.000 evra za rekonstrukciju objekta.

Renovinarani objekat ima 116 mesta i prostire se na 1000 metara kvadratnih. U svom obraćanju prisutnima, predsednik SVM-a Ištvan Pastor je istako da bi trebalo da se rekonstruišu  domovi i u Senti, Somboru, Adi i da je u toku izgradnja studentskog doma “Evropa kolegijum”.

Premijer mađarske je prisustvovao u Generalnom konzulatu Mađarske u Subotici  svečanom polaganju zakletve novih mađarskih državljana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3131
Povezane teme

viktor orban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.