• Pregleda: 2054

Preko 200 sugrađana iskoristilo priliku besplatnih zdravstvenih pregleda

U Opštoj bolnici juče je, u okviru šeste akcije preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, pregledano 216 sugrađana.
Preko 200 sugrađana iskoristilo priliku besplatnih zdravstvenih pregleda

U okviru jučerašnje akcije obavljeno je ukupno 367 pregleda, besplatni fizikalni i EKG pregled uradilo je 87 građana, ultrazvučni pregled abdomena 100 sugrađana, dok je dermoskopija u cilju ranog otkrivanja melanoma organizovana za 103 sugrađana. Žene su imale mogućnost da obave i ginekološki pregled, pa je u ambulanti ove Službe pregledano 77 žena.

- Odziv je bio velik, do  12 časova izašlo je blizu 100 pacijenata. Pacijente koje nismo uspeli da pregledamo, zakazujemo i ti pregledi će biti odrađeni u narednih nedelju, dve ili tri. U ovim pregledima težište je stavljeno na prevenciju, dijagnostiku oboljenja, stanja i pre razvijanja bolesti u težem obliku - rekao je dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice.

U prethodnih šest meseci, u okviru akcija širom Srbije pregledano je preko 120 hiljada pacijenata. Na taj način, otkriveno je nekoliko desetina pacijenata sa određenim ozbiljnim patološkim stanjima, koji su su blagovremeno hospitalizovani, urađena im je dopunska dijagnostika i na adekvatan način su ušli u proceduru lečenja.

- Nastavićemo sa aktivnostima preventivnih pregleda, želja nam je da uključimo što je moguće veći broj građana na teritoriji Srbije. Ovim pregledom obuhvaćeni su i oni građani, koji nemaju overene zdravstvene knjižice, jer za ove preglede ne tražimo zdravstvene knjižice – podsetio je dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Akcija preventivnih pregleda juče je organizovana u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Nije_moguće Odgovori
Ovo je zaista sjajno.

Molim Vas, kada će ovako nešto biti organizovano za decu?
Specijalistički pregledi za decu?

Ili je tačno da u bolnici ne postoje specijalisti za decu i da decu moramo da vodimo u Novi Sad na Institut za decu i omladinu, popularno Dečja bolnica?
... Odgovori
Imam samo da kazem da je moja mama isla na "preglede", gde je provela 3 sata cekajuci, a " pregled" obavljen za manje od minut....
Gabriela Odgovori
Imam dve zamerke. Prva je što nije bilo obaveštenje na ovom sajtu da će biti pregleda u nedelju a drugo je što mamograf već odavno ne radi u bolnici (ni magnetna, koliko sam čula ni CT). Obzirom da apelujete na žene da idu na skrining dojki,za rano otkrivanje raka,ne razumem zašto se bolnica ne potrudi da svi aparati budu u funkciji.
Simona
https://www.subotica.com/vesti/akcija-besplatnih-pregleda-u-nedelju-u-opstoj-bolnici-id31520.html
Obavestenje je bilo kao i sto inace bude a za mamograf nazalost je takva situacija samo sto bolnica cuti o tome
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.