Komentara: 4
Pregleda: 2110

Preko 200 sugrađana iskoristilo priliku besplatnih zdravstvenih pregleda

26.03.2018. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
U Opštoj bolnici juče je, u okviru šeste akcije preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, pregledano 216 sugrađana.
Preko 200 sugrađana iskoristilo priliku besplatnih zdravstvenih pregleda

U okviru jučerašnje akcije obavljeno je ukupno 367 pregleda, besplatni fizikalni i EKG pregled uradilo je 87 građana, ultrazvučni pregled abdomena 100 sugrađana, dok je dermoskopija u cilju ranog otkrivanja melanoma organizovana za 103 sugrađana. Žene su imale mogućnost da obave i ginekološki pregled, pa je u ambulanti ove Službe pregledano 77 žena.

- Odziv je bio velik, do  12 časova izašlo je blizu 100 pacijenata. Pacijente koje nismo uspeli da pregledamo, zakazujemo i ti pregledi će biti odrađeni u narednih nedelju, dve ili tri. U ovim pregledima težište je stavljeno na prevenciju, dijagnostiku oboljenja, stanja i pre razvijanja bolesti u težem obliku - rekao je dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice.

U prethodnih šest meseci, u okviru akcija širom Srbije pregledano je preko 120 hiljada pacijenata. Na taj način, otkriveno je nekoliko desetina pacijenata sa određenim ozbiljnim patološkim stanjima, koji su su blagovremeno hospitalizovani, urađena im je dopunska dijagnostika i na adekvatan način su ušli u proceduru lečenja.

- Nastavićemo sa aktivnostima preventivnih pregleda, želja nam je da uključimo što je moguće veći broj građana na teritoriji Srbije. Ovim pregledom obuhvaćeni su i oni građani, koji nemaju overene zdravstvene knjižice, jer za ove preglede ne tražimo zdravstvene knjižice – podsetio je dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Akcija preventivnih pregleda juče je organizovana u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2110
Povezane teme
subotička bolnica bolnica opšta bolnica zdravstveni pregledi besplatan pregled besplatni pregled bolnica subotica preventivni pregledi
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.