Komentara: 8
Pregleda: 3556
Foto

Preduzetništvo za Subotičane treće životne dobi

18.12.2020. u 15:36h
Izvor: Subotica.com
Gerontološki centar Subotica i Centar za socijalnu zaštitu grada Senteša započinju projekat „Prekogranični inkubator preduzetništva za starije“, čiji je cilj da pomogne našim sugrađanima treće dobi da lakše dođu do posla. Projekat će trajati godinu i po dana i njegova vrednost je više od 200 hiljada evra.
Preduzetništvo za Subotičane treće životne dobi

Po rečima Brankice Tešanović, direktorke Gerontološkog centra Subotica, projekat je namenjen starijima od 50 godina, koji su ostali bez posla i često upravo zbog godina ne mogu da nađu novo zaposlenje.

- Imamo iste probleme. Demografske promene su se jako odrazile na ranjive kategorije, među kojima su i stara lica kojima je naša pomoć uvek dobrodošla - ističe Tešanović. - Sve projektne aktivnosti su osmišljene na način da daju konkretne pozitivne rezultate. Osnovaće se preduzetnički inkubator za starije, a 20 izabranih polaznika proći će obuku o preduzetništvu. Tome će, naravno, prethoditi istraživanje o potencijalima korisnika, dok će šest lica iz partnerskih ustanova pohađati obuku da budu stručna pomoć i podrška budućim preduzetnicima.

Inače, prekogranični projekti za Gerontološki centar Subotica nisu retkost. Nedavno je završen „Regenet“ sa partnerima iz Hrvatske, u okviru koga je rađena obuka negovatelja, a 2011. godine je realizovan projekat „Panonska nega“, gde je promovisana međugeneracijska razlika i održane su brojne izložbe.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje projekta "Prekogranični inkubator preduzetništva za starije" Predstavljanje projekta "Prekogranični inkubator preduzetništva za starije" Predstavljanje projekta "Prekogranični inkubator preduzetništva za starije" Predstavljanje projekta "Prekogranični inkubator preduzetništva za starije" Predstavljanje projekta "Prekogranični inkubator preduzetništva za starije" Predstavljanje projekta "Prekogranični inkubator preduzetništva za starije" Predstavljanje projekta "Prekogranični inkubator preduzetništva za starije" Predstavljanje projekta "Prekogranični inkubator preduzetništva za starije"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3556
Povezane teme

gerontološki centar subotica

brankica tešanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.