Komentara: 1
Pregleda: 5173
Foto

Predstavom obeležen Dan Doma za odrasle

24.02.2016. u 14:37h
Izvor: Subotica.com
Predstavom „Romeo i Julija kroz vekove“ obeležen je Dan dnevnog boravka za odrasla lica sa smetnjama u Banijskoj ulici.
Predstavom obeležen Dan Doma za odrasle

Na taj način, obeležena je i godišnjica od donošenja Odluke Grada Subotice da Dnevni boravak za odrasle pripoji Domu za decu „Kolevka“, čime je prema rečima direktora ove ustanove Nenada Kozomore, rešen problem njegovog funkcionisanja i finansiranja.

Predstavom obeležen Dan Doma za odrasle

- U toku ovih godinu dana uspeli smo da renoviramo objekat, te da izvršimo unutrašnje investiciono održavanje vezano za krečenje, parket, krov i instalacije. Očekujemo da ćemo u narednom periodu rešiti i problem rampe za invalide - kaže Nenad Kozomora.

Radovi na adaptaciji objekta su realizovani zahvaljujući sredstvima Grada Subotica, sopstvenim sredstvima, kao i sredstvima u iznosu od oko 300.000 dinara, koje je odobrilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Predstavom obeležen Dan Doma za odrasle

Milimir Vujadinović i Nenad Kozomora

- Grad Subotica finansira celokupan rad Dnevnog boravka. Za funkcionisanje Dnevnog boravka iz gradskog budžeta godišnje se izdvaja oko 5,5 milona dinara, a pored toga ulažemo i u adaptaciju. Plan za ovu godinu je da nastavimo sa ulaganjem - kaže član GV zadužen za oblast socijalne zaštite, Milimir Vujadinović.

Dnevni boravak za odrasle ima 40 korisnika, od kojih najstariji ima 54 godine. Rad u Dnevnom boravku je prilagođen individualnim sposobnostima korisnika, te u okviru njega postoje brojne sekcije poput folklorne, dramske, a veliki deo aktivnosti organizovan je i u oviru radno-okupacione terapije.

Izvor: Subotica.com
Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasla lica sa smetnjama u Banijskoj ulici Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasla lica sa smetnjama u Banijskoj ulici Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasla lica sa smetnjama u Banijskoj ulici Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasla lica sa smetnjama u Banijskoj ulici Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasla lica sa smetnjama u Banijskoj ulici Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasla lica sa smetnjama u Banijskoj ulici Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasla lica sa smetnjama u Banijskoj ulici Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasla lica sa smetnjama u Banijskoj ulici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 5173
Povezane teme

dom za odrasle

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.