Komentara: 11
Pregleda: 4600

Predstavnici turijske „Kobasicijade“ uručili donaciju Crvenom krstu Subotica

02.02.2018. u 17:21h
Izvor: Subotica.com
U centru grada promovisana je turijska „Kobasicijada”. Gosti  iz Turije, i ove godine, donirali su 50 kilograma sveže kobasice Crvenom krstu za program Narodne kuhinje.
Predstavnici turijske „Kobasicijade“ uručili donaciju Crvenom krstu Subotica

Već 22 godine Subotičani uoči  gastronomske manifestacije „Kobasicijada“ imaju priliku da probaju nadaleko poznat specijalitet iz Turije.  Čuveni specijatitet osam godina stiže i do korisnika Narodne kuhinje, zahvaljujući humanom gestu organizatora manifestacije.

- Ova kao i sve ostale donacije od velikog su značaja za Narodnu kuhinju i Crveni krst. Početkom ove godine počeli smo da pripremamo 100 obroka više za naše socijalno ugrožene građane, tako da svakodnevno kuvamo 1200 porcija. Ova donacija će se već početkom naredne nedelje naći na meniju i naši korisnici će imati priliku da probaju turijsku kobasicu spremljenu u našoj kuhinji - rekao je Miodrag Varo, stručni saradnik Crvenog  krsta.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, Ilija Đukanović, zahvalio se na podršci upućenoj Crvenom krstu i istakao da će za rad Narodne kuhinje ove godine Grad izdvojiti 31,2 miliona dinara.

- Svaka vrsta donacije za Narodnu kuhinju u vidu sredstava, opreme ili hrane kao danas je značajna kako bi se unapredio njihov rad, a korisnici bili zadovoljni. Ove godine Grad je opredelio sredstva u visini 31,2 miliona dinara za rad Narodne kuhinje, čime je povećan broj korisnika - naglasio je Đukanović.

Predstavnici turijske „Kobasicijade“ uručili donaciju Crvenom krstu Subotica

Tradicionalna 34. po redu „Kobasicijada“ u Turiji, biće održana od 16. do 18. februara. Glavni program biće organizovan u subotu, kada će Turijci pokušati da obore Ginisov rekord i naprave kobasicu dugu čak 2034 metara. 

- Kobasica će biti duža za jedan metar od prošlogodišnje. Građani će ove godine imati priliku da vide i takmičenje u pravljenju svežih kobasica. Ekipe će dobiti 5 kg mesa i 10 kg svinjskog creva, a začine će sami obezbediti. To je jedna od novina,  usaglasili smo se sa Veterinarskom inspekcijom od koje smo dobili dozvolu da održimo ovakvo takmičenje- kaže Miroslav Atanasković, predstavnik Udruženja „Kobasicijada“.

U okviru pratećeg programa, na manifestaciji će ove godine  nastupiti pevač Dženan Lončarević, kao i KUD „Bard“.

Predstavnici turijske „Kobasicijade“ uručili donaciju Crvenom krstu Subotica

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 4600
Povezane teme

Turijska kobasicijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.