Komentara: 9
Pregleda: 3079
Foto

Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije posetili Suboticu

09.02.2021. u 16:19h
Izvor: Subotica.com
Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije sastali su se sa gradonačelnikom, članicom Gradskog veća zaduženom za sport i predstavnicima Sportskog saveza Subotice, dogovorivši nastavak saradnje. Učesnici sastanka su se usaglasili da Subotica ima dobre uslove za pripremu naših sportista i reprezentativnih selekcija za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.
Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije posetili Suboticu

Po rečima Božidara Maljkovića, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, Subotica je oduvek bila dobar domaćin sportistima, ali i grad koji posetioce oduševljava svojom arhitekturom i multikulturalnošću.

- Zato kažem da se u Suboticu vraćam, a ne da dolazim, jer u svim godinama kada sam bio slobodan, u Subotici su se organizovale igre veterana bivše Jugoslavije i zajednički imenitelj svih ljudi, od Makedonije do Slovenije, bio je da je Subotica fantastičan grad. Kad su to rekli, prvo su mislili na humani element, na to kako su dočekani ovde, zatim na arhitekturu i lepotu grada i još tada sam rekao da Suboticu vidim ne samo kao multinacionalnu i multikulturalnu, već kao multivitaminsku, jer je svaki narod snažan vitamin koji je dobar za zdravlje celokupnog stanovništva - rekao je Maljković, dodajući da Olimpijski komitet Srbije naredne godine slavi 111 godina od osnivanja, te da u znak tri jedinice, žele da budu najbolji u svemu. - Naš Olimpijski komitet je u prvih 18 organizovanih Olimpijskih komiteta i kao jedna od veoma bitnih stavki u proglasu je bila da ga pravimo da poboljšamo zdravlje naroda, a druga, koja ima veze i sa aktuelnom situacijom, jeste da razvijamo viteštvo u sportu. Da aplauzom pozdravljamo one koji su pobedili, a ne vređemo one koji su izgubili.

Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije posetili SuboticuGradonačelnik Stevan Bakić zahvalio se predstavnicima Olimpijskog komiteta Srbije na poseti, istakavši da je dosadašnja saradnja bila izuzetno dobra, kao i da će se nastaviti s obostranom težnjom da se podigne na viši nivo. Takođe, kako je dodao, usaglasili su se da Subotica ima dobre uslove za pripremu naših sportista i reprezentativnih selekcija za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Subotica je grad sporta sa dugom tradicijom, koji je iznedrio mnoge olimpijske šampione. To je pokazatelj da ovaj grad voli sport, da ovaj grad mnogo ulaže u sport i da se u sportskim kolektivima radi stručno i kvalitetno - istakao je Bakić. - Još jednom se zahvaljujem predstavnicima Olimpijskog komiteta Srbije na poseti i želim im dobro zdravlje i uspeh u radu, s nadom da se više neće pomerati termin Olimpijskih igara, kao i dobro zdravlje svim sportistima koji budu učestvovali na predstojećim Igrama, da se dobro pripreme i ostvare dobre rezultate kako bi se radovala Subotica, kako bi se radovala cela Srbija.

Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije posetili SuboticuNakon sastanka, Maljković je uručio zahvalnice Olimpijskog komiteta Srbije gradonačelniku Bakiću i Miodragu Bardiću, koji je Subotici 2008. godine darovao Olimpijsku česmu na šetalištu Radijalca. Učesnici sastanka su potom posetili i ovo zdanje, koje je podignuto u čast svih subotičkih sportista koji su se sa prethodnih Olimpijskih igara vratili sa medaljom.

Izvor: Subotica.com
Prijem za delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije Prijem za delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije Prijem za delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije Prijem za delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije Prijem za delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije Prijem za delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije Prijem za delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije Prijem za delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 3079
Povezane teme

stevan bakić

olimpijski komitet srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.