Komentara: 7
Pregleda: 2586
Foto

Predstavljeni rezultati projekta JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Budimpeštanskog vodovoda

05.12.2017. u 16:31h
Izvor: Subotica.com
U Maloj gostioni, na Paliću, predstavljeni su rezultati zajedničkog projekta JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Budimpeštanskog vodovoda koji je, uz podršku Programa za ljudska naselja Ujedinjenih nacija i Globalne alijanse operatera vodosnabdevanja,  realizovan u proteklih 18 meseci.
Predstavljeni rezultati projekta JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Budimpeštanskog vodovoda

U okviru projekta organizovane su obuke za zaposlene, regionalna konferencija, a predstavnici Budimpeštanskog vodovoda kolegama iz Subotice  prikazali su i rad uređaja za prečišćavanje vode u vanrednim situacijama. Među najvidljivijim poboljšanjima za domaće korisnike, koja su ostvarena zahvaljujući ovom projektu je i novi, jednostavniji izgled računa.

Važan deo saradnje sa Budimpeštanskim vodovodom, prema rečima direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“, Đerđa Šugara, bila je i  analiza gubitaka vode.

- U projektu smo imali mnogo tehničkih segmenata. Utvrđeno je da su gubici vode u našem sistemu 30 odsto, što  je na našem tržištu jako dobro, ali sa druge strane na međunarodnom tržištu, kao što je na primer vodovod u Nemačkoj, koji je najbolji na svetu, gubici su oko 3 ili 4 odsto. Nije moguće upoređivati novu infrastrukturu, novu mrežu sa našom koja je dosta zastarela, pa znamo da je na tom polju potrebno  unapređenje. Posmatrali smo tehničke aspekte, na primer šta se koristi u čišćenju mreže, kako se sanira kanalizacija, koliko to košta i da li vredi implementirati tako nešto, odnosno kako to izgleda u praksi - objašnjava Đerđ Šugar, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“. 

Vodovodna preduzeća dva grada najavila su da će saradnju nastaviti i nakon zvaničnog završetka projekta, posebno u oblasti razvoja informatičkog sistema.

- U budućnoj saradnji, mislim da će u prvi plan doći razvoj informatičkog sistema u subotičkom „Vodovodu“. Misli se na odnos sa potrošačima,  odnosno tkz. Call centar - kaže Robert Frič, direktor Budimpeštanskog vodovoda.

Izvor: Subotica.com
Konferencija povodom završetka zajedničkog projekta Gradskog vodovoda Budimpešta i JKP "Vodovod i kanalizacija" Konferencija povodom završetka zajedničkog projekta Gradskog vodovoda Budimpešta i JKP "Vodovod i kanalizacija" Konferencija povodom završetka zajedničkog projekta Gradskog vodovoda Budimpešta i JKP "Vodovod i kanalizacija" Konferencija povodom završetka zajedničkog projekta Gradskog vodovoda Budimpešta i JKP "Vodovod i kanalizacija" Konferencija povodom završetka zajedničkog projekta Gradskog vodovoda Budimpešta i JKP "Vodovod i kanalizacija" Konferencija povodom završetka zajedničkog projekta Gradskog vodovoda Budimpešta i JKP "Vodovod i kanalizacija" Konferencija povodom završetka zajedničkog projekta Gradskog vodovoda Budimpešta i JKP "Vodovod i kanalizacija" Konferencija povodom završetka zajedničkog projekta Gradskog vodovoda Budimpešta i JKP "Vodovod i kanalizacija"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2586
Povezane teme

jkp vodovod subotica

jkp vodovod i kanalizacija

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.