Komentara: 1
Pregleda: 3821

Predstavljene "škole za junake"

23.02.2012. u 18:20h
Izvor: RTV Yueco
Predstavljene "škole za junake"

U Subotici je održana promocija Vojne akademije i Vojne gimnazije povodom otvorenih konkursa za upis u vojne škole. Učenicima osnovnih i srednjih škola predstavili su se kadeti Vojne akademije i učenici Vojne gimnazije, koji su govorili o specifičnostima školovanja, uslovima života i rada u internatima i mogućnostima koje pružaju vojne škole. Pored diplome, učenici koji završe neki od fakulteta Univerziteta odbrane dobijaju i zvanje oficira.

Kadet Mijat Jagodić Kuridža pohađa drugu godinu Vojne akademije, na studijskom programu “Menadžment u odbrani”. Pre par dana dobio je čin razvodnika, što mu je drugi čin koji je zavredio tokom školovanja na Vojnoj akademiji. Zajedno sa svojim koleginicama, kolegama i profesorima učenicima završnih razreda osnovne i srednje škole u Subotici prezentovao je svoja iskustva iz dosadašnjeg školovanja, za koje se nada da će im pomoći prilikom izbora budućeg poziva.

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za upis učenika u Vojne gimnazije, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojno-medicinske akademije. Konkursi su otvoreni do 31. marta, a današnja promocija u Subotici bila je samo jedna u nizu koje su organizovane širom Srbije kako bi bili predstavljeni studijski i školski programi. Po rečima oficira Vojne akademije, beleži se trend povećanja interesovanja učenika za upis u ove vojno-obrazobne ustanove.

Školovanje je slično kao i na ostalim fakultetima. Nastava je usklađena sa Bolonjskom deklaracijom, a studenti pored diplome završetkom školovanja dobijaju i zvanje oficira. Posao je zagarantovan u jedinicama Vojske Srbije, a u poslednje vreme sve se više prijavljuju i državljanke Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3821
Povezane teme

vojna akademija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.