Komentara: 11
Pregleda: 5208

Predstavljene nove odredbe Zakona o inspekcijskom nadzoru

09.07.2015. u 17:26h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Otvorenog univerziteta danas je održano savetovanje o primeni pojedinih odredbi Zakona o inspekcijskom nadzoru, koje stupaju na snagu 29. jula.
Predstavljene nove odredbe Zakona o inspekcijskom nadzoru

Po rečima Ivana Bošnjaka, državnog sekretara u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, novi Zakon o inspekcijskom nadzoru rasteretiće privredne subjekte suvišnih procedura različitih službi kontrole, omogući će im povoljnije poslovanje, a sa druge strane, unaprediće rad inspektora.

- Privrednici koji dobro posluju biće zaštićeni nelegalne konkurencije. Inspektori će proći obuke za komunikaciju, pristup elektronskim podacima i zajednički koordinisani rad. Koordinaciona komisija će ujednačiti inspekcijski nadzor u svim gradovima i ista pravila će važiti u Subotici, Zrenjaninu i bilo kom drugom gradu – objasnio je Bošnjak.

Novim Zakonom o inspekcijskom nadzoru lica koja nisu registrovala delatnost biće tretirana kao da jesu i moraće da se prilagode novim zakonskim rešenjima.

Predstavljene nove odredbe Zakona o inspekcijskom nadzoru

Odredbe Zakona na skupu, kome su prisustvovali predstavnici državnih organa, pojasnili su eksperti USAID programa „Za bolje uslove poslovanja“.

- Novine se ogledaju u režimu u kome su neregistrovani subjekti, u uspostavljanju sistemske saradnje i koordinaciji inspekcija, kako međusobno, tako i sa drugim organima. A moramo naglasiti i uspostavljanje i unapređenje etičkih standarda za inspektore, kako bi što kvalitetnije obavljali nadzor – dodao je Milan Stefanović, stručni savetnik USAID projekta.

Predstavljene nove odredbe Zakona o inspekcijskom nadzoru

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5208
Povezane teme

inspekcija

dragi vučković

inspekcijski nadzor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.