Komentara: 2
Pregleda: 3900

Predstavljena poštanska marka sa motivima Gradske kuće

16.03.2012. u 16:19h
Izvor: RTV Yueco
Predstavljena poštanska marka sa motivima Gradske kuće

U prepunoj velikoj većnici Gradske kuće sinoć je promovisana poštanska marka sa motivima Gradske kuće, u čast stogodišnjice izgradnje sedišta lokalne administracije. Time je i zvanično počelo obeležavanja ovog vrednog jubileja najreprezentativnije subotičke zgrade, odnosno nastavljena plodonosna saradnja Javnog preduzeća Pošte Srbije i subotičke lokalne samouprave.

Gradska kuća ponovo je prikazana na poštanskoj marki, kao i na prigodnom kovertu prvog dana puštanja u poštanski promet. Gradska kuća prikazana je na poštanskoj marki u seriji “Umetnost - arhitektura”, u tiražu od 65 hiljada komada. Predstvaljena je fotografija koja je nastala nakon otvaranja Gradske kuće 1912. godine, a koju je obradila Nadežda Skočajić.

Promocija poštanske marke privukla je veliko interesovanje. Nakon prošlogodišnje promocije poštanskih maraka povodom jubileja Dužijance, Pošte Srbije ponovo su ovekovečile motive Gradske kuće, jer su 1991. Pošte izdale i marke sa motivima Gradske kuće povodom 600 godina Subotice. Osim u ovom umetničkom, Pošte Srbije i Subotička lokalna samouprava Subotica, imaju i dobru saradnju na drugim poljima, obzirom na podršku rekonstrukciji dve velike subotičke Pošte – Glavne pošte u Prvomajskoj i Pošte 1 u parku Ferenca Rajhla.

Poštanska marka sa motivima Gradske kuće izdata je u seriji “Umetnost – arhitektura” sa još tri značajne građevine Srbije, a puštena je u poštanski promet 02. marta ove godine. Izdavanje maraka odobrilo je i podržalo Ministarstvo kulture, informisanja i informatičkog društva, a resorni ministar Predrag Marković prisustvovao je promociji u Gradskoj kući.

Promocijom poštanske marke na kojoj se nalazi fotografija Gradske kuće od pre 100 godina, počinje proslava jednog veka od otvaranja ovog subotičkog reprezentativnog zdanja i sedišta gradske administracije.

Poštanska marka Gradska kuća Subotica

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3900
Povezane teme

gradska kuća

poštanka marka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.