Komentara: 10
Pregleda: 4718
Foto

Predstavljena platforma rada Pokreta za građansku Suboticu

20.04.2016. u 13:19h
Izvor: Subotica.com
Završetak izgradnje Narodnog pozorišta u naredne četiri godine, završetak radova na rekonstrukciji i adaptaciji Sinagoge, početak rada Regionalne deponije do januara 2017. godine, izgradnja fabrike vode II i kanalizacione mreže u delovima gde je izgrađena kolektorska mreža, nalaze se na vrhu liste prioriteta Pokreta za građansku Suboticu.
Predstavljena platforma rada Pokreta za građansku Suboticu

Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Pokreta za građansku Suboticu, Jene Maglai, predstavio je danas u prostorijama Mađarskog pokreta najznačajnija programska načela ove grupe građana.

- Naša lista je jedna od retkih koje su objavile konkretna programska načela i prioritete za naredne četiri godine. Mislim da je to jedan vid odgovornosti, te da će građani za četiri godine moći da nas pitaju šta smo ostvarili. Želimo da održimo kontinuitet sa onim što je urađeno u prethodnom periodu, tu mislim na završetak započetih projekata. Takođe, u planu za naredne četiri godine nam je i realizacija projekta uređenja i sređivanja biodiverziteta Palićkog jezera. Imamo na raspolaganju 6,5 miliona evra pa bi bilo šteta da ta sredstva ne iskoristimo. Usvojili smo novi Master plan za Palić, a pripremljen je i najveći deo za raspisivanje međunarodnog tendera. Tender za privlačenje prvog strateškog investitora za izgradnju hotelskog kompleksa na Paliću u vrednosti od 30 miliona evra bi mogao da bude raspisan u toku ove godine, što bi potpuno promenilo budućnost Palića i njegovog turističkog razvoja - kaže Jene Maglai.

Predstavljena platforma rada Pokreta za građansku Suboticu

Jačanje ekonomskog potencijala kroz izgradnju infrastrukture i otvaranje novih radnih mesta takođe je na listi prioriteta Pokreta za građansku Suboticu.

- Mi smo postavili temelj pa je sasvim realno da u naredne tri ili četiri godine na prostoru bivše fabrike „Zorka“ nastane tehnološki park za mala i srednja preduzeća, čime bi se stvorila mogućnost za jačanje srednjeg sloja i otvaranje novih radnih mesta. Takođe, u planu nam je proširenje kapaciteta i površine Privredno-tehnoloških parkova, izgradnja obilaznice oko Subotice što bi konačno rešilo problem Zagrebačke ulice i Karađorđevog puta-kaže Maglai i dodaje- Među našim osnovnim programskim načelima nalazi se i decentralizacija lokalne samouprave, jer ne smemo dozvoliti dalje propadanje prigradskih naselja. Ova naselja moraju imati svoj budžet i neke organe vlasti, jer je to jedan od načina da mlade zadržimo u tim naseljima.

Predstavljena platforma rada Pokreta za građansku Suboticu

Maglai je govorio i o planovima za uređenje centra grada, za izgradnju nove sportske hale sa ciljem privlačenja sportskih takmičenja i razvoja turizma.

On se osvrnuo i na napade na ovu listu preko određenih internet portala, koje kako je rekao, uređuju osobe bliske SVM-u.

- Na tim portalima naša lista je podložna napadima na nacionalnoj osnovi, što nije primereno. Kroz određene pesmice postavljaju pitanje da li sam ja „dobar Mađar“. Mi ne smemo da se vređamo po nacionalnoj osnovi i da koristimo ovakve načine kako bi smanjili nečiji politički uticaj, moramo da se poštujemo i uvažavamo jedni

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje platforme plana rada Pokreta za građansku Suboticu Predstavljanje platforme plana rada Pokreta za građansku Suboticu Predstavljanje platforme plana rada Pokreta za građansku Suboticu Predstavljanje platforme plana rada Pokreta za građansku Suboticu Predstavljanje platforme plana rada Pokreta za građansku Suboticu Predstavljanje platforme plana rada Pokreta za građansku Suboticu Predstavljanje platforme plana rada Pokreta za građansku Suboticu Predstavljanje platforme plana rada Pokreta za građansku Suboticu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 3 dana
Komentara: 10
Pregleda: 4718

Povezana vest

Povezane teme

jene maglai

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

lokalni izbori 2016

izbori 2016

pokret za građansku suboticu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.