• Pregleda: 4058

Predstavljena platforma rada Pokreta za građansku Suboticu

Završetak izgradnje Narodnog pozorišta u naredne četiri godine, završetak radova na rekonstrukciji i adaptaciji Sinagoge, početak rada Regionalne deponije do januara 2017. godine, izgradnja fabrike vode II i kanalizacione mreže u delovima gde je izgrađena kolektorska mreža, nalaze se na vrhu liste prioriteta Pokreta za građansku Suboticu.
Predstavljena platforma rada Pokreta za građansku Suboticu

Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Pokreta za građansku Suboticu, Jene Maglai, predstavio je danas u prostorijama Mađarskog pokreta najznačajnija programska načela ove grupe građana.

- Naša lista je jedna od retkih koje su objavile konkretna programska načela i prioritete za naredne četiri godine. Mislim da je to jedan vid odgovornosti, te da će građani za četiri godine moći da nas pitaju šta smo ostvarili. Želimo da održimo kontinuitet sa onim što je urađeno u prethodnom periodu, tu mislim na završetak započetih projekata. Takođe, u planu za naredne četiri godine nam je i realizacija projekta uređenja i sređivanja biodiverziteta Palićkog jezera. Imamo na raspolaganju 6,5 miliona evra pa bi bilo šteta da ta sredstva ne iskoristimo. Usvojili smo novi Master plan za Palić, a pripremljen je i najveći deo za raspisivanje međunarodnog tendera. Tender za privlačenje prvog strateškog investitora za izgradnju hotelskog kompleksa na Paliću u vrednosti od 30 miliona evra bi mogao da bude raspisan u toku ove godine, što bi potpuno promenilo budućnost Palića i njegovog turističkog razvoja - kaže Jene Maglai.

Jačanje ekonomskog potencijala kroz izgradnju infrastrukture i otvaranje novih radnih mesta takođe je na listi prioriteta Pokreta za građansku Suboticu.

- Mi smo postavili temelj pa je sasvim realno da u naredne tri ili četiri godine na prostoru bivše fabrike „Zorka“ nastane tehnološki park za mala i srednja preduzeća, čime bi se stvorila mogućnost za jačanje srednjeg sloja i otvaranje novih radnih mesta. Takođe, u planu nam je proširenje kapaciteta i površine Privredno-tehnoloških parkova, izgradnja obilaznice oko Subotice što bi konačno rešilo problem Zagrebačke ulice i Karađorđevog puta-kaže Maglai i dodaje- Među našim osnovnim programskim načelima nalazi se i decentralizacija lokalne samouprave, jer ne smemo dozvoliti dalje propadanje prigradskih naselja. Ova naselja moraju imati svoj budžet i neke organe vlasti, jer je to jedan od načina da mlade zadržimo u tim naseljima.

Maglai je govorio i o planovima za uređenje centra grada, za izgradnju nove sportske hale sa ciljem privlačenja sportskih takmičenja i razvoja turizma.

On se osvrnuo i na napade na ovu listu preko određenih internet portala, koje kako je rekao, uređuju osobe bliske SVM-u.

- Na tim portalima naša lista je podložna napadima na nacionalnoj osnovi, što nije primereno. Kroz određene pesmice postavljaju pitanje da li sam ja „dobar Mađar“. Mi ne smemo da se vređamo po nacionalnoj osnovi i da koristimo ovakve načine kako bi smanjili nečiji politički uticaj, moramo da se poštujemo i uvažavamo jedni

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
Jencikin Vjeko Odgovori
Dobro je, Jencika.
Sve si kaz'o, 'ajde sad oladi i pravac na deponiju neupotrebljivih političara. Čekamo ti zamenika, nekoga ko se neće uzvrtiti zadnjih mesec dana pred izbore, nego će stalno da radi u interesu grada.

[*...*]
bole Odgovori
suboticani treba da su glavni u Subotici jer znaju naj bolje sta nasim gradjanima treba i gde su dugogodisnji problemi a ne ovi sto bi samo funkcije i da muzu dalje grad.
maxsimus Odgovori
Jadnici
Bisni Odgovori
Lipo polako u penziju Jencika !! Sramota da ova nasa varos ne moze imati boljeg grdonacelnika , zar ne vidite da Vas nece ljudi .. [*...*] Tako prodje ko je alav , umisto da pustis Korheca ti sam sebe guras naprid .. sujeta je opasna !! A sad adio a sad adio i ko zna gde i ko zna kad ... Bay bay Jenci
Vesko Odgovori
Sto su glumci smesniji, turnir je uspesniji.
deni Odgovori
Meni nije jasno, pa ovi su bili do sada na vlasti. Kako to da nista od ove platforme nisu bili u stanju da urade? Barbika Josipa je bila u vlasti i sa prethodnim gradonačelnikom otkud sad plan. [*...*]
stomina Odgovori
da je Mađarski pokret sa Korhecom na čelu sa Vučinićem ( DS) napravio neku kombinaciju , imali bi šanse da dobiju podršku Subotičana .... ovako : baj baj Jenci ...
wiena Odgovori
Da nisu mozda izbori u nasoj zemlji?? Sta lazete ovaj narod?!?! Svako u ovoj zemlji gleda samo svoju fotelju!!! Sram da vas bude siromasna gospodo,jadnici
zuga Odgovori
Delovali su mi ozbiljno kada su se formirali , ali vidim da ne vode racuna o tome sa kime saradjuju :(
Safet Odgovori
Koliko ljubomornih suboticana na njegov uspeh...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.