Komentara: 14
Pregleda: 5752
Foto

Predstavljen plan rekonstrukcije Tesline pijace

04.07.2019. u 16:41h
Izvor: Subotica.com
Meštanima MZ Mali Radanovac predstavljen je plan obnove Tesline pijace, koja možda nije velika, ali je jedna od najpopularnijih pijaca u našem gradu.
Predstavljen plan rekonstrukcije Tesline pijace

Za razliku od nekih mesnih zajednica, Mali Radanovac je jedno od infrastrukturno najrazvijenijih naselja, sa najvećim procentom uređene kanalizacije, asfaltiranih puteva i ulične rasvete, problem stvara pijaca oko koje se često stvaraju velike gužve.

Kako je brojnim okupljenim građanima objasnio Dejan Ljubisavljević, direktor „Subotičkih pijaca“, buduća pijaca imaće uređen parking prostor i nove poslovne prostore.

Predstavljen plan rekonstrukcije Tesline pijace

- Kada sam stupio na mesto direktora zatekao sam činjenicu da je još 2003. godine utvrđeno da je ugrožena stabilnost i bezbednost objekta Tesline pijace od gradonačelnika smo dobili nalog da hitno rešavamo problem. Objekat je najpre ozakonjen, potom je urađen katastarski plan, kao i tehnički elaborat za izgradnju nove pijace na lokaciji postojeće. Prilikom izrade plana vodilo se računa o realnim potrebama meštana - objasnio je građanima Ljubisavljević. - Nova pijaca imaće 14 parking mesta, pijačnog prostora, kao i dva ulaza – iz Šandora Lifke i Pionirske ulice, dok bi ka ulici Partizanskih baza bili formirani poslovni prostori. Trebalo bi izgraditi novih 77 tezgi, koje bi bile savremene i u skladu sa svim zakonskim propisima. Pijace su mesto susreta, a naša obaveza je da omogućimo ljudima da ponude i prodaju svoje proizvode a kupcima da imaju lepo uređen prostor sa svežim namirnicama. Razgovarali smo i sa zakupcima, sagledali realne potrebe i da je obogatimo novim sadržajima.

Grad je ove godine izvojio sredstva za projektno-tehničku dokumentaciju, a iduće će pokušati da u budžetu obezbedi sredstva za samu izgradnju.

Predstavljen plan rekonstrukcije Tesline pijace

- Kada imate projektno-tehničku dokumentaciju onda možete i da aplicirate i za druge fondove. Mi sada sređujemo zatečeno stanje, možemo reći da ulepšavamo, i opravdane su kritike da neće biti dovoljno parking prostora. Jednostavno, da je više prostora bilo bi više parking mesta - objasnila je menadžerka grada Zagorka Panić, podsećajući da će u blizini ovog dela grada biti uređen i prostor bivše kasarne "Kosta Nađ".

Iako stanuje u susednom Kertvarošu, na Teslinoj pijaci često pazari i zamenica gradonačelnika, Timea Horvat i zato zna koliko je važno da taj prostor sredi.

- Pored boljih uslova za rad prodavaca i lepšeg okruženja za kupce, ceo prostor će dobiti jedan novi izgled. Jedan od prioriteta grada ravnomeran razvoj svih mesnih zajednica, koje su tu da služe potrebama građana - naglasila je Timea Horvat.

Predstavljen plan rekonstrukcije Tesline pijace

Parking prostor je bio jedina kritika okupljenih građana, a po mišljenju Sabo Žombora, bivšeg gradskog arhitekte, koji godinama živi u ovom kraju, postojeće stanje će se samo "našminkati".

- Najveće gužve su petkom i subotom i tada se ovde saobraćaj odvija bez ikakvog reda. Mislim da je po ovom nacrtu malo prostora za parking i da prodavci neće imati mesta da istovare svoju robu, a kupci neće imati gde da parkiraju svoje automobile - predočava Sabo.

Predstavljen plan rekonstrukcije Tesline pijace

Izvor: Subotica.com
Tribina "Planovi za Teslinu pijacu" Tribina "Planovi za Teslinu pijacu" Tribina "Planovi za Teslinu pijacu" Tribina "Planovi za Teslinu pijacu" Tribina "Planovi za Teslinu pijacu" Tribina "Planovi za Teslinu pijacu" Tribina "Planovi za Teslinu pijacu" Tribina "Planovi za Teslinu pijacu"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 5752
Povezane teme

zagorka panić

dejan ljubisavljević

pijaca na teslinom naselju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.