Komentara: 7
Pregleda: 3319
Foto

Predstavljen organizacioni koncept Omladinskog centra koji se gradi u Subotici

17.11.2022. u 15:35h
Izvor: Subotica.com
Omladinski centar u Subotici biće smešten u objektu u Ulici Hanibala Lucića 7, u čiju rekonstrukciju i opremanje će biti uloženo 22 miliona dinara, koje je obezbedila Vlada Republike Srbije. Predviđeni rok za izgradnju je godinu i po dana, odnosno do proleća 2024. godine
Predstavljen organizacioni koncept Omladinskog centra koji se gradi u Subotici

Kako će on izgledati i šta je sve planirano da se u njemu održava predstavljeno je danas u Plavoj sali Gradske kuće.

- Sam centar će biti modern opremljen, imaće tri velike prostorije, gde će biti kancelarije i sala za predavanja. Osim Kancelarije za mlade, u njima će funkcionisati i druga omladinska udruženja, savezi i unije, jer želimo da mlade ljude okupimo  na jednom mestu gde će uz zajedničku energiju i umrežavanje sprovoditi svoje aktivnosti – objasnio je Njegoš Đukanović, koordinator Kancelarije za mlade. – Gradski omladinski centar se sada nalazi na autobuskoj stanici, što nije baš adekvatan prostor tako da se svi radujemo novom centru.

Predstavljen organizacioni koncept Omladinskog centra koji se gradi u SuboticiOmladinski centar biće organizovan po uzoru na OPENS u Novom Sadu,  na čiju ideju se ovaj projekat i realizuje.

- Novi Sad je svoj Omladinski centar dobio kroz projekat „Novi Sad – omladinska prestonica Evrope“,  a  naša ideja je da širimo tu praksu u Srbiji, da u drugim mestima napravimo tako nešto. To će biti u Subotici, Somboru, Mionici i Nišu, a podršku za ideju smo dobili od Ministarstva omladine i sporta. Sa lokalnom samoupravom smo razgovarali o lokacijama i programskim sadržajima u tom prostoru – kaže Nemanja Obradović, koordinator OPENS-a. - Analiza je pokazala da na svaki uloženi dinar za mlade dobijaju 2,14 dinara ekonomskog priliva u gradu, tako da postoji ozbiljna opravdanost ulaganja. Zbog toga sa lokalnim samoupravama razvijamo ovakve programe. Naša ideja je da se sa pitanjem mladih bavimo strateški, da im pružimo različite vidove neformalnog obrazovanja, koje se ne uči u školi a podstiče socijalnu interakciju među njima. Naravno, tu smo i da podržimo njihove inicijative.

Predstavljen organizacioni koncept Omladinskog centra koji se gradi u Subotici

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje organizacije prostora Omladinskog centra u Subotici Predstavljanje organizacije prostora Omladinskog centra u Subotici Predstavljanje organizacije prostora Omladinskog centra u Subotici Predstavljanje organizacije prostora Omladinskog centra u Subotici Predstavljanje organizacije prostora Omladinskog centra u Subotici Predstavljanje organizacije prostora Omladinskog centra u Subotici Predstavljanje organizacije prostora Omladinskog centra u Subotici Predstavljanje organizacije prostora Omladinskog centra u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3319

Povezane vesti

Povezane teme

gradski omladinski centar

njegoš đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.