Komentara: 0
Pregleda: 8251

Predstavljanje programa i upis novih polaznika na kurs mentalne aritmetike i NTC školice  

24.01.2017. u 16:46h
Izvor: PR tekst
SuanPan mentalna aritmetika je obrazovno - razvojni program koji svojim tehnikama omogućava deci od 5 do 14 godine jaču koncentraciju, memoriju i pažnju. Deca napreduju shodno individualnim sposobnostima, a mogućnost pohađanja kursa ima svako prosečno dete. Obrazovni karakter su koraci kojima se usvajaju različite kombinacije na računaljci i time podstiče veština i brzina pokreta i misaonog procesa, a razvojni karakter je cilj programa da naizmeničnim radom leve i desne ruke povežemo centre obe hemisfere i ojača njihovu mrežu i ravnotežu.
Predstavljanje programa i upis novih polaznika na kurs mentalne aritmetike i NTC školice   

Osnovni kurs SuanPan aritmetike traje osam meseci, časovi su jednom nedeljno i traju 2 časa i 10 minuta, sa dve petominutne pauze. Deca rade matematičke operacije (sabiranje i oduzimanje) na računaljci levom i desnom rukom, čime se podstiče razvoj svih polja zaduženih za različite vrste inteligencije i sposobnosti i dovode u sinhronizovani balans. Osim rada na računaljci, deca na časovima rade  baždarene  testove koncentracije i pažnje koji imaju merljive rezultate pa su samim tim validan pokazatelj rezultata, napretka i poboljšanja u aspektu pažnje i koncentracije polaznika. Osim merljivih parametara, predavači prate aktivnosti i promene kod svakog polaznika o čemu se roditelji obaveštavaju nakon časova usmenim putem i periodično pismenim izveštajem o radu, napretku, rezultatima testova  i savladanosti programa. Časovi obuhvataju I petominutnu dramu, izraz i iskaz različitih zadataka uz pomoć dovitljivih ideja i kreacijom pokreta.

Predstavljanje programa i upis novih polaznika na kurs mentalne aritmetike i NTC školice   

Velika prednost ovakvog kursa je u tome što jednom savladana tehnika ostaje trajno, deca stiču sposobnost mentalnog računanja i zadržavaju je celi život. Po izboru, polaznici mogu da nastave sa naprednim kursom po završetku osnovnog (množenje i deljenje), a on predstavlja dodatni "kondicioni trening" za njihove mentalne sposobnosti.

Šta se postiže nakon završenog kursa mentalne aritmetike?

Krajnji cilj koji se postiže je dualna (odvojena) pažnja, a deca nakon završenog kursa mogu da računaju i da rade još jednu radnju (pevaju, pišu ili sviraju....) istovremeno. Temelj koncentracije i pažnje se razvio u toj meri da deca mogu da obavljaju dve i više radnji istovremeno, a da pri tom ne prekinu ni jednu. To generalno olakšava učenje, primanje informacija, povezivanje sadržaja, bolju memoriju i reflekse, pospešava kreativnost i sposobnost zamišljanja (vizuelizacija) i jačeg samopouzdanja I samopoštovanja koji dostižu svoj najviši stepen na uzrasnom nivou.

Predstavljanje programa i upis novih polaznika na kurs mentalne aritmetike i NTC školice   

Metodika rada je prilagođena uzrastu, a prate je kreativne igre, drama i stimulativne aktivnosti didaktičkim materijalom. Nastavni kadar je iz obrazovnih institucija, odgovoran i stručan da odgovori svim zahtevima različitosti dece.

Upis i prijave na kurs mentalne aritmetike na srpskom i mađarskom jeziku

Upis i prijava novih grupa učenika koji će krenuti sa edukacijom na srpskom i mađarskom jeziku je u toku. Prezentacija programa je 26. januara (četvrtak) u 18 časova, u Subotici, Ulica Kumanovska 21, lokal 2.

Gradovi u kojima se vrši upis i edukacija su Subotica, Sombor i Bačka Topola.

  • Uzrasne grupe: Kinder, za decu od 5 – 7 godina;
  • Primarna, za decu uzrasta od 7 – 9 godina i
  • Sekundarna, za decu od 10 – 14 godina

Kontakt informacije:
Subotica, Kumanovska 21/2; Tel.: 069/12-46-939, 069/75-16-43, 064/24-31-007
Sombor, Kralja Petra I/34; Tel.; 064/29-42-691
Bačka Topola, Nikole Tesle 2; Tel.: 060/055-37-55, 063/850-01-10
E-mail adresa za sve informacije: sistemucenje@gmail.com 

NTC program u Subotici

Predstavljanje programa i upis novih polaznika na kurs mentalne aritmetike i NTC školice   

NTC program se realizuje u Smart edu u Subotici već par godina. Nov upisni rok je u toku za polaznike od februara do aprila meseca. Radionice su osmišljene od strane autora programa, dr Ranka Rajovića, člana Komiteta svetske Mense za darovitu decu i saradnika UNICEF-a za rano obrazovanje, a koautor programa je Uroš Petrović, pisac za decu, dobitnik nagrade “Dositejevo pero“. Radionice izvode NTC sertifikovani predavači uz superviziju autora programa. Tokom ciklusa je planirano da jedna od 12 radionica bude sa nekim od autora programa i toj radionici prisustvuju i roditelji kako bi se bolje upoznali sa programom i videli da primenu u praksi tokom radionice.

Ciljevi radionica:

  • Podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti svih učenika koji učestvuju u programu
  • Sprečavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu
  • Razvijanje koordinacije pokreta i motorike
  • Razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja (funkcionalno znanje)
  • Pravovremeno uočavanje darovitih učenika i podsticanja razvoja njihovih sposobnosti

Za sve informacije, možete pogledati i sajt na adresi www.smartedu.co.rs, a u povezanim fotoalbumima možete videti kako izgledaju časovi mentalne aritmetike i radionica u okviru NTC školice.

Izvor: PR tekst

Radionica sa Urošem Petrovićem u okviru NTC školice u Subotici

Radionica sa Urošem Petrovićem u okviru NTC školice u Subotici Radionica sa Urošem Petrovićem u okviru NTC školice u Subotici Radionica sa Urošem Petrovićem u okviru NTC školice u Subotici Radionica sa Urošem Petrovićem u okviru NTC školice u Subotici Radionica sa Urošem Petrovićem u okviru NTC školice u Subotici Radionica sa Urošem Petrovićem u okviru NTC školice u Subotici Radionica sa Urošem Petrovićem u okviru NTC školice u Subotici Radionica sa Urošem Petrovićem u okviru NTC školice u Subotici
Pogledaj ostale fotografije

SuanPan - časovi mentalne aritmetike

SuanPan - časovi mentalne aritmetike SuanPan - časovi mentalne aritmetike SuanPan - časovi mentalne aritmetike SuanPan - časovi mentalne aritmetike SuanPan - časovi mentalne aritmetike SuanPan - časovi mentalne aritmetike SuanPan - časovi mentalne aritmetike SuanPan - časovi mentalne aritmetike
Pogledaj ostale fotografije

NTC sistem učenja: Predavanje dr Ranka Rajovića o podsticanju darovitosti dece

NTC sistem učenja: Predavanje dr Ranka Rajovića o podsticanju darovitosti dece NTC sistem učenja: Predavanje dr Ranka Rajovića o podsticanju darovitosti dece NTC sistem učenja: Predavanje dr Ranka Rajovića o podsticanju darovitosti dece NTC sistem učenja: Predavanje dr Ranka Rajovića o podsticanju darovitosti dece NTC sistem učenja: Predavanje dr Ranka Rajovića o podsticanju darovitosti dece NTC sistem učenja: Predavanje dr Ranka Rajovića o podsticanju darovitosti dece NTC sistem učenja: Predavanje dr Ranka Rajovića o podsticanju darovitosti dece NTC sistem učenja: Predavanje dr Ranka Rajovića o podsticanju darovitosti dece
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 8251

Povezano dešavanje

Povezane teme

ntc

ntc sistem učenja

mentalna aritmetika

ntc školica

suanpan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.