Komentara: 0
Pregleda: 1696

Predstavljanje mladog reditelja Nemanje Vojinovića

14.12.2018. u 12:40h
Izvor: Subotica.com
Promocija mladih reditelja u okviru projekta "Filmy" nastavlja se u subotu, 15. decembra, kada će se subotičkoj publici predstaviti reditelj Nemanja Vojinović u Filmskom klubu na Otvorenom univerzitetu, s početkom u 19 časova.
Predstavljanje mladog reditelja Nemanje Vojinovića

U okviru projekta "Filmy", čiji cilj je promocija i afirmacija filmske umetnosti u prekograničnom regionu, u periodu od kraja novembra tekuće, pa do kraja aprila naredne godine, u Filmskom klubu na Otvorenom univerzitetu biće predstavljeno šest mladih filmskih reditelja iz Srbije, te njihovi kratkometražni i dugometražni dokumentarni, animirani ili igrani filmovi. Do sada su promovisana dva reditelja, Sead Šabotić i Dušan Zorić, a ove nedelje na redu je Nemanja Vojinović.

Nemanja Vojinović rođen je 1989. godine u Beogradu. Studirao je filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je diplomirao 2012. godine sa dugometražnim omnibusom "Gde je Nađa?". S kratkim dokumentarnim filmom "Realnosti, odjebi" osvaja nagrade u Srbiji i inostranstvu, a jedna od njih je nagrada "Jovan Aćin" koju dodeljuje Udruženje filmskih umetnika Srbije. U svet dugometražnog dokumentarnog filma, zakoračio je s filmom "Daljine", čiji je i producent.

Predstavljanje mladog reditelja Nemanje Vojinovića

U subotu, 15. decembra, subotička publika će biti u prilici da pogleda upravo filmove "Realnosti, odjebi", koji predstavlja svojevrstan portret jutjubera pre Jutjuba, i "Daljine" o mladoj kubanskoj glumici Indiri, koja uspeva da emigrira u Ameriku, ostavivši za sobom 11-ogodišnjeg sina Leandra, majku Ksiomaru i ostatak mnogobrojne porodice.

Početak programa zakazan je za 19 časova, a nakon projekcija filmova, publika će biti u prilici i da razgovara sa mladim rediteljem.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1696
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

prekogranična saradnja

filmska projekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.