• Pregleda: 644

Predstavljanje mladog reditelja Nemanje Vojinovića

Promocija mladih reditelja u okviru projekta "Filmy" nastavlja se u subotu, 15. decembra, kada će se subotičkoj publici predstaviti reditelj Nemanja Vojinović u Filmskom klubu na Otvorenom univerzitetu, s početkom u 19 časova.
Predstavljanje mladog reditelja Nemanje Vojinovića

U okviru projekta "Filmy", čiji cilj je promocija i afirmacija filmske umetnosti u prekograničnom regionu, u periodu od kraja novembra tekuće, pa do kraja aprila naredne godine, u Filmskom klubu na Otvorenom univerzitetu biće predstavljeno šest mladih filmskih reditelja iz Srbije, te njihovi kratkometražni i dugometražni dokumentarni, animirani ili igrani filmovi. Do sada su promovisana dva reditelja, Sead Šabotić i Dušan Zorić, a ove nedelje na redu je Nemanja Vojinović.

Nemanja Vojinović rođen je 1989. godine u Beogradu. Studirao je filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je diplomirao 2012. godine sa dugometražnim omnibusom "Gde je Nađa?". S kratkim dokumentarnim filmom "Realnosti, odjebi" osvaja nagrade u Srbiji i inostranstvu, a jedna od njih je nagrada "Jovan Aćin" koju dodeljuje Udruženje filmskih umetnika Srbije. U svet dugometražnog dokumentarnog filma, zakoračio je s filmom "Daljine", čiji je i producent.

U subotu, 15. decembra, subotička publika će biti u prilici da pogleda upravo filmove "Realnosti, odjebi", koji predstavlja svojevrstan portret jutjubera pre Jutjuba, i "Daljine" o mladoj kubanskoj glumici Indiri, koja uspeva da emigrira u Ameriku, ostavivši za sobom 11-ogodišnjeg sina Leandra, majku Ksiomaru i ostatak mnogobrojne porodice.

Početak programa zakazan je za 19 časova, a nakon projekcija filmova, publika će biti u prilici i da razgovara sa mladim rediteljem.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.