• Pregleda: 505

Predstavljanje mladih filmskih reditelja u okviru projekta "FILMY"

Predstavljanje mladih filmskih reditelja u okviru projekta "FILMY"

U okviru projekta "Filmy", čiji cilj je promocija i afirmacija filmske umetnosti u prekograničnom regionu, u Filmskom klubu i bioskopu Eurocinema na Otvorenom univerzitetu Subotica biće predstavljeno šest mladih filmskih reditelja iz Srbije.

U periodu od kraja novembra tekuće, pa do kraja aprila naredne godine, sugrađani će biti u prilici da pogledaju njihove kratkometražne i dugometražne dokumentarne, animirane ili igrane filmove.

Ciklus prikazivanja filmova i promocije mladih reditelja započet je u 30. novembra predstavljanjem reditelja Seada Šabotića. Promocija mladih reditelja nastavlja se u subotu, 8. decembra, 19 časova, u bioskopu Eurocinema na Otvorenom univerzitetu predstavljanjem reditelja Dušana Zorića.

Dušan Zorić (1992) je završio Petu beogradsku gimnaziju i trenutno je apsolvent filmske i televizijske režije na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu. Njegov kratki igrani film Paraliza, imao je premijeru na Filmskom Festivalu u Puli a kratki dokumentarni film Ljubav na Visions du Reel festivalu u Nionu. Nakon toga Ljubav se našla na programu Sarajevo film festivala, Beldocsa i drugih festivala širom sveta. Dušanov poslednji kratki film, Strano Telo, imao je svetsku premijeru u takmičarskom programu Horizonti na 75. Filmskom Festivalu u Veneciji. Dušan je trenutno u fazi pripreme svog novog filma pod naslovom Metamorfoze. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Filmovi koji će biti prikazani su: Intermezzo (kratkometražni igrani film, trajanje: 18 min, 2016. godina); Paraliza (kratkometražni igrani film, trajanje: 21 min, 2016. godina); Ljubav (kratkometražni dokumentarni film, trajanje: 16 min, 2017. godina); Strano telo (kratkometražni igrani film, trajanje: 20 min, 2018. godina).

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.