Komentara: 2
Pregleda: 2395

Predstavljanje knjige "Kad mrtve duše marširaju" - Emir Kusturica gost SKC "Sveti Sava"

14.12.2023. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Večeras od 19h u SKC "Sveti Sava" biće upriličena promocija knjige Emira Kusturice "Kad mrtve duše marširaju". Ulaz je besplatan.
Predstavljanje knjige "Kad mrtve duše marširaju"  - Emir Kusturica gost SKC "Sveti Sava"

Osim Kusturice, o knjizi će govoriti prezviter, dr Oliver Subotić i direktor i glavni urednik izdavačke kuće "Catena mundi", Branimir Nešić.

Кad mrtve duše marširaju je knjiga koja uznemirava, budi i ohrabruje! Кako je kapitalistička pohlepa stvorila tehnološkog monstruma koji preti čitavom čovečanstvu? Zašto se bez Dostojevskog i Gogolja ne može razumeti rat Zapada protiv Rusije?Hoće li čovek ostati čovek ili će biti hakovana životinja? Da li će stenice pojesti svetski film, ili je holivudski film već pojeo svoju publiku? Кad mrtve duše marširaju je knjiga koja se čita u dahu, i prepoznaje u svetu oko nas. Njene teme i motivi vidljivi su kada izađete na ulicu, pričate telefonom, gledate televiziju ili lutate bespućima društvenih mreža. Proslavljeni filmski reditelj piše o mangupima iz Davosa, opasnostima četvrte industrijske revolucije po Srbiju, ratu u Ukrajini i transhumanizmu. Ali šta sve povezuje sve te teme? Lucidna Кusturičina zapažanja u širokom luku obuhvataju raspon od renesanse do 21. veka, ali uvek sa jednim jedinstvenim ciljem: otkriti ko to slobodnom i uspravnom čoveku radi o glavi i kako pohlepa za svetskih moćnika ruši sve pred sobom dok ne sretne dostojnog protivnika. Ali ko je on danas? - stoji u opisu dela.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2395
Povezane teme

promocija knjige

skc sveti sava

zadužbina dušana radića

emir kusturica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.