Komentara: 2
Pregleda: 2859

Predstava "Kuku Todore" sutra na prostoru nove fontane

31.08.2020. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Novu pozorišnu sezonu, Dečje pozorište Subotica otvoriće izvođenjem predstave "Kuku Todore" na prostoru nove fontane u utorak, 1. septembra, s početkom u 19 časova. Predstava o prvom srpskom lutku, kojeg tumaci glumac Stefan Ostojić kroz deset različitih likova, namenjena je mališanima svih uzrasta, a iz pozorišta poručuju da će u njoj jednako uživati i odrasli.
Predstava "Kuku Todore" sutra na prostoru nove fontane

Po uzoru na lutkarska vašarska pozorišta iz srednjeg veka, predstava "Kuku Todore" je napravljena za izvođenje na trgovima i ulicama, a donosi priču o prvom srpskom lutku čiji je tvorac Ilija Božić, koji je ovu predstavu neprekidno igrao na Malom Kalemegdanu početkom prošlog veka.

- Svaka nacija ima svog junaka. Rusi imaju Petrušku, Italijani Pulčinelu, Mađari Janoš Viteza, a mi imamo Kuku Todora, čiji nadimak je postao deo njegovog imena jer je voleo mnogo da kuka - kaže Marta Aroksalaši Stamenković, direktorka Dečjeg pozorišta Subotica. - Kuku Todor je lik koji je sklon improvizaciji, u predstavu je uključena i publika, a to naš glumac voli i vrlo lako se nadovezuje na njihov komentar ili dobacivanje tokom izvođenja, zbog čega sam sigurna da će u predstavi jednako uživati mališani i njihovi roditelji. Stefan Ostojić ume da izvede mađioničarske trikove, ovladao je raznim veštinama i dovoljno je da kažem da za ovu priliku igra čak deset različitih likova. Todora ne može da igra svako i naša sreća je da u ansamblu imamo Stefana Ostojića koji može da ga iznese besprekorno.

Predstava "Kuku Todore" sutra na prostoru nove fontaneNakon predstave na otvorenom, u izvođenju glumaca Dečjeg pozorišta publika će moći da uživa već narednog vikenda, kada se vraćaju u salu i ustaljenom repertoaru. Subotnje i nedeljno prepodne rezervisano je za dečje predstave, teatar u pelenama igraće se subotom od 17 časova, dok će novu sezonu obeležiti i jedan novitet, a to je emisija "Laku noć, deco".

- Emisija je nastala u ovom periodu kada nismo mogli direktno da radimo sa publikom i tada smo došli na ideju da počnemo da snimamo nešto što bismo mogli da emitujemo i na televizijama - objašnjava Aroksalaši. - Reč je o lutkarskoj emisiji "Laku noć, deco", koju smo radili na srpskom i mađarskom jeziku, a do sada je snimljeno oko 20 epizoda. Emisiju na mađarskom će od polovine septembra emitovati RTV Pannon, dok za emisiju na srpskom jeziku još uvek tražimo zainteresovane emitere sa nacionalnom frekvencijom, ali dok se to ne desi, naša publika neće biti uskraćena, jer će epizode biti dostupne na našem Jutjub kanalu.

Nova sezona u Dečjem pozorištu odvijaće se uz poštovanje svim epidemioloških mera, te će publika biti u obavezi da tokom predstave nosi zaštitnu masku, a kako će zbog održavanja propisane distance u pozorišnoj sali moći da boravi najviše 50 gledalaca istovremeno, iz Dečjeg pozorišta poručuju posetiocima da je najbolje da karte rezervišu putem telefona 063/10-77-743 ili 063/10-77-990, kako bi obezbedili sigurno mesto i izbegli nepotrebnu gužvu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2859
Povezane teme

Subotičko Dečje pozorište

Marta Aroksalaši Stamenković

dečje pozorište

pozorišna predstava

predstava za decu

dečja predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.