Komentara: 11
Pregleda: 4344

Predsednik Skupštine primio delegaciju iz Erda

05.06.2016. u 21:04h
Izvor: subotica.rs
Predsednik Skupštine grada Subotice, Tivadar Bunford, primio je u petak delegaciju mađarskog grada Erda – gradonačelnika Andraša T. Mesaroša i Angelu Baračkai, menadžera za odnose između bratskih gradova. Sastanku su prisustvovali sekretar Skupštine grada Đula Ladocki i Melinda Nađ Kišereš, rukovodilac Odseka za lokalni ekonomski razvoj grada Subotice.
Predsednik Skupštine primio delegaciju iz Erda

Tivadar Bunford se zahvalio Andrašu Mesarošu na poseti i pohvalio uspešnu, dugogodišnju saradnju Subotice i Erda. On je naglasio da su odnosi između Srbije i Mađarske na istorijskom maksimumu i izrazio zahvalnost Vladi Mađarske na finansijskoj podršci oko obnove zgrade Sinagoge u Subotici.

- Verujem da će i ubuduće, u ovom novom mandatnom periodu saradnja između Subotice i Erda biti kvalitetna. Trudiću se da svojim radom doprinesem daljem razvoju grada Subotice, posebno kada je reč o privredi, širenju mreže srednjoškolskog obrazovanja i turizmu. Želeo bih da Paliću vratimo stari sjaj i značaj koji je imao svojevremeno, kada je nosio ime ‘Banja Palić’. Osvrćući se na dugogodišnju istoriju grada Subotice nama je to, na neki način, i obaveza – rekao je, između ostalog, predsednik Bunford.

Gradonačelnik Erda čestitao je Tivadaru Bunfordu i Đuli Ladockom na izboru za predsednika i sekretara Skupštine grada Subotice i poželeo im puno sreće i uspeha u daljem radu. On se zahvalio na srdačnom prijemu i izrazio želju da se saradnja između dva grada nastavi.

Mesaroš je istakao da se u Erdu trenutno grade mostovi i škole, da je u poslednjih nekoliko godina mnogo uloženo u opremanje putne i komunalne infrastrukture i da je to doprinelo razvoju grada i privlačenju investitora.

Prijem za delegaciju Erda realizovan je, takođe, u okviru nastupa predstavnika privrede ovog grada na 10. Međunarodnom i regionalnom sajmu – „SuSajam 2016” koji se od 2. do 4. juna održavao u subotičkoj Hali sportova.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 4344
Povezane teme

tivadar bunford

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.