Komentara: 7
Pregleda: 2056

Predsednik gradske skupštine razgovarao sa predstavnicima Karitasa

14.10.2020. u 16:17h
Izvor: Subotica.com
Predsednik Skupštine grada Subotice, Balint Pastor, sastao se s predstavnicima Karitasa Subotičke biskupije.
Predsednik gradske skupštine razgovarao sa predstavnicima Karitasa

Predsednik Skupštine grada, Balint Pastor, ugostio je danas predstavnike "Karitasa" Subotičke biskupije, velečasnog Čabu Paška, predsednika upravnog odbora i Gabora Rica, direktora "Karitasa" sa kojima je razgovarao o aktivnostima organizacije, a tom prilikom istakao da će lokalna samouprava nastaviti podršku njihovom radu.

Kako je saopšteno tom prilikom, Karitas je najveća svetska humanitarna organizacija Rimokatoličke crkve koja svoju delatnost od 2004. godine obavlja na području cele Vojvodine, pa tako i u Subotici.

- Svestrana socijalna delatnost Karitasa u Subotici finansira se putem godišnje podrške dobijene od grada, sredstvima međunarodnih fondacija i putem projekata. Ova civilna organizacija svoju blagoslovljenu delatnost obavlja u više vojvođanskih naselja gde se od strane lokalne samouprave prepoznaje kao partner - objašnjavaju iz Službe za skupštinske poslove. - Pored pružanja usluge kućne nege usamljenim ljudima na margini društva, a koji nisu obuhvaćeni mrežom socijalne zaštite, Karitas prednjači i u realizaciji projekata kao što je otvaranje servisa za bicikle i upravljanje radom pekare-kafića domaće radinosti koji će uskoro biti otvoren na mestu bivšeg bioskopa „Zvezda“ čime će se ponuda grada obogatiti.

Prilikom susreta istaknuto je da ova civilna organizacija raspolaže i licencama koje je ovlašćuju za upravljanje radom drugih organizacija koje uspešno obavljaju svoje zadatke kao što je i stručno upravljanje pružanjem usluge seoskog domaćina, kao i da je za Grad Suboticu njihov rad veoma važan, zato će je i nastaviti podržavati.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2056
Povezane teme

subotička biskupija

karitas

balint pastor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.