Komentara: 0
Pregleda: 983

Predavanje za poljoprivrednike i promocija digitalnih alata za unapređenje poslovanja

26.03.2024. u 16:18h
Izvor: Subotica.com
Udruženje "IT Subotica 2030" i "BioSens Institut" iz Novog Sada organizuju besplatno predavanje za poljoprivrednike iz Subotice i Severno-bačkog okruga na temu kako uz pomoć besplatnih digitalnih alata poljoprivrendici mogu da unaprede svoju proizvodnju, uštedete dragoceno vreme i postignu bolje prinose.
Predavanje za poljoprivrednike i promocija digitalnih alata za unapređenje poslovanja

Prisutni na predavanju će moći da saznaju koji su to alati već javno dostupni domaćim poljoprivrednicima, a koji mogu da pomognu u unapređivanju farme i načinu na koji se obavljaju svakodnevni poslovi. Razgovor će biti i o tome na kojim digitalnim alatima se trenutno radi, te šta poljoprivrednici mogu očekivati u skorijoj budućnosti.

IT SUBOTICA 2030 je subotička organizacija nastala sa ciljem da od Subotice napravi prepoznatljiv regionalni IT centar koji nudi atraktivne uslove za život i rad, te da unapređuje poslovno i životno okruženje grada i njegovih stanovnika.

BIOSENS INSTITUT iz Novog Sada je prvi i jedini institut tog tipa kod nas i u regionu, koji se bavi primenom IT rešenja u biosistemima, pre svega u poljoprivredi, kroz razvoj naučnih pronalazaka i proizvoda koji treba da srpsku poljoprivredu podignu na viši nivo. Jedini je centar izuzetnosti sa tim statusom van zemalja EU.

Predavači će govoriti o vrlo popularnoj aplikaciji "AgroSens" koja već uveliko pomaže poljoprivrednicima i poljoprivrednim kompanijama u praćenju stanja useva i planiranju poljoprivrednih aktivnosti, sa posebnim naglaskom na to kako i vi možete da je koristite, i to besplatno.

Zatim, pričaće se o platformi "e-Agrar" na čijem razvoju se uveliko radi a koja treba da olakša i ubrza dobijanje podsticaja i komunikaciju poljoprivrednika sa javnim institucijama. Tu su i aplikacija "Dim.rs", kao i potencijalno druga digitalna rešenja razvijena sa ciljem digitalizacije svakodnevnih procesa značajnih za farmere.

Kao govornici najavljeni su Milijana Vujasinović – rukovodilac Centra za razvoj proizvoda, zatim Vladan Minić – menadžer Centra za razvoj proizvoda i Petar Stakić, izvršni direktor IT Subotica 2030. Posle izlaganja uslediće neformalno druženje i posluženje.

Datum i vreme održavanja: Sreda, 27. mart u 19 časova.
Lokacija predavanja: "Inspira grupa", zgrada hotela "Galerija", 5. sprat.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 dana
Komentara: 0
Pregleda: 983
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.