• Pregleda: 859

Predavanje i pričaonica zatvaraju izložbu o ulici Braće Radić

Predavanje i pričaonica zatvaraju izložbu o ulici Braće Radić

Predavanje pod nazivom "Spomenici kulture između države i građana: smisao građanske participacije" održaće se u petak, 26. januara, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 17 časova. Predavač će biti Aleksa Ciganović, arhitekta i predsednik Društva konzervatora Srbije, a ovim predavanjem zatvoriće se izložba "Ulica Braće Radić: Proces nastanka nepokretnog kulturnog dobra".

Nakon predavanja, biće organizovana pričaonica na kojoj će posetioci biti u prilici da pitaju, predlažu i praktično saznaju šta u stvari znači građanska participacija.

- Posebno pozivamo sve stanovnike ulice Braće Radić i sve sugrađane kojima je ta ulica draga da dođu i sa nama podele svoje misli o njoj - pozvali su iz Savremene galerije Subotica.

Izložba "Ulica Braće Radić u Subotici: Proces nastanka nepokretnog kulturnog dobra", autorki Gordane Prčić Vujnović i Nede Džamić otvorena je početkom decembra prošle godine. Ovom izložbom i publikacijom, autorke su želele da zaokruže proces nastanka prostorno kulturno-istorijske celine, jedne od najlepših ulica u našem gradu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Realan Odgovori
Šta znači građanska participacija? Znači zloupotreba naivnih građana za potrebe razdržavljenja država od strane zagovornika globalizacije tj. stvaranja nadnacionalne jedne svetske vlade.
Milica
Najblaže rečeno - ne znači ništa slično!
Realan
@MILICA

Vi onda, "najblaže rečeno", pojma nemate o životu.

http://library.fes.de/pdf-files/bueros/kroatien/50251/06.pdf
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.