Komentara: 8
Pregleda: 2558
Video

Predavanje "Duhovna kriza kroz vekove" večeras u Velikoj većnici

02.11.2017. u 10:54h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće večeras u 19.30 časova održaće se drugo po redu iz ciklusa predavanja „Duh i kultura“. Na temu „Duhovna kriza krov vekove“ govoriće dr Boris Stojkovski.
Predavanje "Duhovna kriza kroz vekove" večeras u Velikoj većnici

Seriju zanimljivih predavanja tokom novembra organizovali su sveštenik Dragan Stokin i Slobodan Vladušić, profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, sa ciljem da slušaocima približe vrednosti koje savremeni način života često, čini se, stavlja u zapećak.

- Osnovni razlog zašto smo otac Dragan i ja odličili da organizujemo seriju tribina je osećanje da tradicionalni humanizam i vera nisu više toliko udaljeni kao što se to činilo nekada – objašnjava profesor Vladušić. - Čini se da se humanističke i hrišćanske vrednosti prožimaju i da su one na neki način zajedno ugrožene od antihumanizma, koga možemo nazvati bilo kako, a ja ga u svojim knjigama zovem „megalopolis“. Osnovna ideja „megalopolisa“ je jedna vrsta ekonomskom totalitarizma, da samo ono što donosi profit ima pravo da postoji. Međutim, čovekov život i sam čovek ne može da bude sveden samo profit, ni za hrišćanstvo ni za humanističke vrednosti nije prihvatljivo.

Tribina počinje u 19,30 časova, a ulaz je slobodan.

Snimak prve tribine možete pogledati u video prilogu TV Subotice

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2558

Povezana vest

Povezane teme

dragan stokin

tribina

predavanje

duhovna tribina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.