Komentara: 4
Pregleda: 4396

Predavanja o reciklaži baterija

06.03.2012. u 16:24h
Izvor: RTV Yueco
Predavanja o reciklaži baterija

U susret Međunarodnom danu voda 22.marta održaće se niz predavanja na temu zaštite voda i reciklažu baterija. Prvo predavanje je održano u Osnovnoj školi “Majšanski put”. Ideja je potekla od ekološke organizacije "Eko frends", a profesor Deneš Tot iz Srednje tehničke škole “Ivan Sarić” razgovarao je sa osnovcima o racionalnoj upotrebi i skupljanju baterija.

Učenici Osnovne škole Majšanki put imali su puno pitanja za predavača o reciklaži baterija. Znaju da je reč o vrsti opasnog otpada koja je veoma štetna po okolinu.

Udruženje „Ekofriends” uradilo je mnogo ispitivanja i radova kojim su dokazali da je korisnije i ekonomičnije koristiti punjive baterije umesto običnih koje su štetne za okolinu. Cilj predavanja je podizanje ekološke svesti kod mladih o značaju zaštite prirode.

Treba znati da imamo šest vrsta baterija, od toga tri vrste nepunjivih i tri punjivih. Bitno je da se zna da se baterije mogu prvo razvrstati, jer se samo selektovane mogu slati na reciklažu. Do Međunarodnog dana voda u planu je da se održe predavanja u 20-setak škola.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 4396
Povezane teme

reciklaža

reciklaža baterija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.