• Pregleda: 3611

Pravoslavna crkva otkazala kulturno-umetnički program u okviru obeležavanja Spasovdana

UO Srpske Pravoslavne crkvene opštine subotičke saopštio je da je zbog ljudske tragedije koja je pogodila sugrađane centralne, južne i zapadne Srbije odlučila da se ovogodišnji kulturno-umetnički program u okviru javne proslave i obeležavanja Slave hrama Vaznesenja Gospodnjeg ne održi. Bogoslužbeni deo, liturgija i litija će biti održani po planu i programu.
Pravoslavna crkva otkazala kulturno-umetnički program u okviru obeležavanja Spasovdana

Zbog izuzetno teške situacije izazvane katastrofalnim poplavama i klizištima, u kojima su stradali građani Srbije,  Upravni odbor Srpske Pravoslavne crkvene opštine subotičke je doneo odluku da se otkaže kulturno-umetnički program, koji je bio predviđen povodom hramovne slave Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdana, 29. maja 2014. godine, posle večernjeg bogosluženja.

Takođe, iz Pravoslavne crkvene opštine subotičke napominju da je u toku prikupljanje humanitarne pomoći za ugroženo stanovništvo i da je jedan deo pomoći već dostavljen na krizna područja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
bona fide Odgovori
Ovo je svakako u HRISCANSKOM duhu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.