Komentara: 1
Pregleda: 3640

Obeležavanje Slave hrama Vaznesenja Gospodnjeg - Spasovdana

28.05.2014. u 13:40h
Na sutrašnji praznik Vaznesenja Gospodnjeg, subotički Svetovaznesenski hram i Radio Slavoslovlje, proslaviće svoju slavu - praznik Spasitelja našeg Gospoda Isusa Hrista - Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan.
Obeležavanje Slave hrama Vaznesenja Gospodnjeg - Spasovdana

Na sam dan praznika u 9 časova, služiće se Sveta Liturgija sa  osvećenjem novog klasja žita. Svečana litija iz svetovaznesenskog hrama kretaće se  ulicama: Zmaj Jovinom,  Dimitrija Tucovića, Mali korzo, Korzo i ulicom Đure Đakovića. Navedene ulice biće zatvorene za saobraćaj  od 10 do 13 časova.

Večernje bogosluženje sa rezanjem slavskog kolača i izborom  kuma za narednu godinu  biće služeno  u 17 časova.

Zbog izuzetno teške situacije izazvane poplavama i klizištima, u kojima su stradali građani Srbije,  UO Srpske Pravoslavne crkvene opštine subotičke je doneo odluku da se otkaže kulturno umetnički program, koji je bio predviđen povodom hramovne slave Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdana, 29. maja 2014. godine, posle večernjeg bogosluženja.

Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3640

Povezana vest

Povezane teme

crkva vaznesenja gospodnjeg

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.