• Pregleda: 3367

Pravni fakultet i VTŠ potpisali sporazum o saradnji

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe i Visoka tehnička škola strukovnih studija potpisali su danas sporazum o saradnji, koji će ovim visokoškolskim ustanovama omogućiti zajedničko učešće na budućim projektima, a njihovim studentima brojne nastavne i vannastavne aktivnosti.
Pravni fakultet i VTŠ potpisali sporazum o saradnji

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe do sada je zaključio mnoge sporazume o saradnji, među kojima je i onaj sa Gradom Subotica, podsetio je Srđan Cvijanović, menadžer ove visokoškolske jedinice u Subotici, istakavši da je današnji sporazum prvi ovakve vrste, s obzirom na to da Pravni fakultet nikada ranije nije ostvario saradnju sa drugom visokoškolskom ustanovom.

- Zbog toga je ovaj sporazum za nas od izuzetnog značaja, ali i zbog toga što su polja na kojima možemo da sarađujemo izuzetno raznolika i mnogobrojna. Predvideli smo i neposrednu saradnju između naših studenata, posebno kada su u pitanju vannastavne aktivnosti, a što se tiče same saradnje, tu su mogućnosti neograničene. Zbog svega toga, želeo bih da naglasim da mi je velika čast i zadovoljstvo što je Pravni fakultet danas dobio jednog ovakvog partnera i prijatelja - rekao je Cvijanović prilikom potpisivanja sporazuma.

Za gotovo šest decenija, koliko postoji Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici, ova visokoškolska ustanova ostvarila je brojne saradnje sa drugim institucijama, ali i sa industrijom, posredstvom koje studenti mogu da pronađu praksu i zaposlenje u toku ili po završetku studija. Prema rečima Igora Firstnera, direktora VTŠ-a, ovo je prvi put da škola potpisuje sporazum sa visokoškolskom ustanovom iz privatnog sektora.

- Naime, došlo je vreme da su se visokoškolske ustanove privatnog sektora isprofilisale i opstale one koje zaista vrede, stoga smo smatrali prigodnim i da formalizujemo saradnju sa Pravnim fakultetom. Ideja je da za početak to bude saradnja između studentata, koja će započeti zajedničkom brucošijadom ove nedelje. Naravno, nećemo se zadržati na tome, već ćemo uspostaviti saradnju i u oblasti nauke i istraživanja, a kako smo mi tehnička ustanova, a Pravni fakultet društvena, možemo ići i na uspostavljanje multidisciplinarne saradnje na nekim projektima, na kojima do sada nismo mogli da učestvujemo sami - poručio je Firstner.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.