• Pregleda: 1599

Pozorišno veče za našeg sugrađanina Daniela Budaija

Pozorišno veče za našeg sugrađanina Daniela Budaija

Kao završetak rada dramske sekcije Američkog kutka u Subotici, u ponedeljak, 4. juna, u čitaonici Gradske biblioteke Subotica, održaće se humanitarno "Veče desetominutnih drama", s početkom u 20 časova. Ulaz za sve zainteresovane je slobodan, a dobrovoljni prilozi biće sakupljani za troškove lečenja i transplantaciju srca i pluća našeg mladog sugrađanina Daniela Budaija.

Glumci Američkog kutka, predvođeni Nevenom Mlinko, napravili su izbor i prevod četiri instant drame, te će subotičkoj publici biti predstavljeni desetominutni dramski komadi, tri američka i jednog britanskog autora na engleskom, srpskom i hrvatskom jeziku.

- Desetominutne drame su kulturni proizvod američke teatarske scene, koji se od 70-ih godina prošlog veka širi po Americi i Evropi. Na užurbani i potrošački stil života savremenog društva, dramski pisci odgovaraju pozorišnim večerima, u čijoj se ponudi nalazi veći broj tematski različitih drama u trajanju od deset minuta, nudeći izazov brzih i brojnih transformacija glumcima - navode iz Gradske biblioteke Subotica.

Glumci koje ćete imati priliku da vidite su Ana i Katarina Piuković, Katarina Ivanković Radaković, Milica Vuković, Davorin Horvacki, Petar Huska, Vedran Peić i Stefan Nikolčić. Izbor muzike napravio je Darko Temunović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.