Komentara: 0
Pregleda: 2366

Pozorišno veče za našeg sugrađanina Daniela Budaija

02.06.2018. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Pozorišno veče za našeg sugrađanina Daniela Budaija

Kao završetak rada dramske sekcije Američkog kutka u Subotici, u ponedeljak, 4. juna, u čitaonici Gradske biblioteke Subotica, održaće se humanitarno "Veče desetominutnih drama", s početkom u 20 časova. Ulaz za sve zainteresovane je slobodan, a dobrovoljni prilozi biće sakupljani za troškove lečenja i transplantaciju srca i pluća našeg mladog sugrađanina Daniela Budaija.

Glumci Američkog kutka, predvođeni Nevenom Mlinko, napravili su izbor i prevod četiri instant drame, te će subotičkoj publici biti predstavljeni desetominutni dramski komadi, tri američka i jednog britanskog autora na engleskom, srpskom i hrvatskom jeziku.

- Desetominutne drame su kulturni proizvod američke teatarske scene, koji se od 70-ih godina prošlog veka širi po Americi i Evropi. Na užurbani i potrošački stil života savremenog društva, dramski pisci odgovaraju pozorišnim večerima, u čijoj se ponudi nalazi veći broj tematski različitih drama u trajanju od deset minuta, nudeći izazov brzih i brojnih transformacija glumcima - navode iz Gradske biblioteke Subotica.

Glumci koje ćete imati priliku da vidite su Ana i Katarina Piuković, Katarina Ivanković Radaković, Milica Vuković, Davorin Horvacki, Petar Huska, Vedran Peić i Stefan Nikolčić. Izbor muzike napravio je Darko Temunović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2366

Povezana vest

Povezane teme

gradska biblioteka

humanitarna pomoć

američki kutak

gradska biblioteka subotica

čitaonica gradske biblioteke

humanitarno veče

predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.